IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/310413-kusbasi-etli-supriz-lokmalar.html)

YapraK 11 Ocak 2010 19:01

Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar
 
Malzemeler:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
* 250 g kusbasi et (tavla zari kadar dogranmis, ben kuzu kullandim)
* 1 adet orta boy sogan (ince dogranmis)
* 2 adet domates (kabuklari soyulmus ve tavla zari kadar dogranmis)
* 1 adet kare milfoy hamuru
* 3 - 4 y.k. rendelenmis kasar
* 1 yumurtanin sarisi
* 2 - 3 y.k. sivi yag
* Tuz, karabiber


Yapilisi:

1. Minik dogranmis etleri bir tavada saldiklari suyu cekinceye kadarpisirin, sivi yagi ve soganlari ekleyip kisik ateste soganlar pembelesinceye kadar kavurun. Domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin. Sogumasi icin bir kenarda bekletin.
2. Milfoy hamurlarini merdane ile biraz inceltin ve 3 serit halinde kesin. Hazirladiginiz etli icten birer tatli kasigi kadar (ya da daha az) hamurun ortasina yerlestirin ve fotograftaki gibi kapatin. Iki ucunudan tutarak seker paketi gibi ters yonlere dogru sarin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


3. Hazirladiginiz borekleri tepsiye araliklarla dizin ve uzerine yumurta sarisini surun. 180 derecedeki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin, sicak veya ilik servis yapin


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk