IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa
  • 2 Post By X

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01 Şubat 2012, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dızmana





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı dolusu kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak ılık su veya süt
İçi için;
beyaz peynir ve maydanoz karışımı
Üstü için;
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
biraz tuz


Yapılışı:

1 bardak ılık sütte kuru maya ve toz şekeri karıştırıp kabartın.Hamur için olan malzemeleri bir kapta özleşene kadar yoğurun.20-25 dakika ılık bir ortamda bekletin.
Avuç içi kadar bezeler alın ve tezgah üstünde çay tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına peynirli harcı koyup hamurun ağzını büzün ve yağlanmış tepsiye dizin.20 dakika kadar daha bekletin.
Üzerine yoğurt, yumurta, yağ,karbonat ve bir miktar tuzu çırparak dökün 160 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
İsterseniz üstüne çörek otu serpebilirsiniz. Bu tarifte çörek otu ve susam gerekli değil.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
dızmana, dızmana nasıl yapılır, dızmana tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dızmana Börek Tarifi Sarya Hamur İşleri 0 23 Ocak 2024 03:30
Dızmana Börek Tarifi Sarya EylulFM Paylaşım 0 05 Haziran 2023 15:02
Dızmana böreği nasıl yapılır? Feronia Hamur İşleri 0 01 Ekim 2018 04:16
Dızmana Böreği Süslü Hamur İşleri 0 11 Kasım 2008 20:58