IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Kiymali kömbe (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/452063-kiymali-kombe.html)

AnqeL 12 Şubat 2012 04:20

Kiymali kömbe
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu tarifi geçen haftasonu eşime süpriz bir kahvaltı için hazırladım. O içi kıymalı hamur işlerini sever. Bu tarifide ilk defa yaptığım için onun yorumu önemliydi benim için ve çok güzel olmuş dedi. Tarif Samanyolu TV 'deki Yeşil ELma'nın yemek ustası Oktay Aymelek'in. Türkiye'nin birçok yöresine ait kömbe tariflerinin olduğunu bu kömbenin Bolu yöresine ait olduğunu söyledi. Evde olunca güzel yemek programlarını izleme şansım oluyor. Arkadaşlar bu arada önümüzdeki perşembe yani 9 şubat Aşure Günü. İsterseniz aşuregününe hazırlıklarınızı yapabilek için buradan bakabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

Hamuru:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  2. İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
  3. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
  4. Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
  5. Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerine kıyma harcının tümü serilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  7. Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
  8. En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
  9. Bıçakla dilimlenir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  10. 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.

NihaL 12 Şubat 2012 04:38

Cevap: Kiymali kömbe
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Napayım şimdi ben öleyimmi :S çok güzel görünüyor ya

AnqeL 12 Şubat 2012 04:42

Cevap: Kiymali kömbe
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sana katılıyorum yemek tariflerini bu saatlere bırakmamak lazım :)


bendeeeeeee acıktımmmmmmmmmmmm....:)

Ein 13 Şubat 2012 10:09

Cevap: Kiymali kömbe
 
Bunu kim yapacak şimdi, ben acil istiyorum bundan..:/
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen mi yaptın bunu? :((

Grace 13 Şubat 2012 10:16

Cevap: Kiymali kömbe
 
İyiki bunları görmeden kahvaltımı yaptım:p

Melodram 06 Ekim 2012 14:56

Cevap: Kiymali kömbe
 
Bunun hayaliyle yaşıyorum kaç aydır, kime sorsam yapmadım, beceremem diyor. İzmir'deki Emine teyzemden iyi yapamaz kimse, Şubat'ta yerim anca. :(


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk