IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By AnqeL
  • 1 Post By AnqeL

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Şubat 2012, 04:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kiymali kömbe




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu tarifi geçen haftasonu eşime süpriz bir kahvaltı için hazırladım. O içi kıymalı hamur işlerini sever. Bu tarifide ilk defa yaptığım için onun yorumu önemliydi benim için ve çok güzel olmuş dedi. Tarif Samanyolu TV 'deki Yeşil ELma'nın yemek ustası Oktay Aymelek'in. Türkiye'nin birçok yöresine ait kömbe tariflerinin olduğunu bu kömbenin Bolu yöresine ait olduğunu söyledi. Evde olunca güzel yemek programlarını izleme şansım oluyor. Arkadaşlar bu arada önümüzdeki perşembe yani 9 şubat Aşure Günü. İsterseniz aşuregününe hazırlıklarınızı yapabilek için buradan bakabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

Hamuru:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  2. İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
  3. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
  4. Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
  5. Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerine kıyma harcının tümü serilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  7. Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
  8. En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
  9. Bıçakla dilimlenir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  10. 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Şubat 2012, 04:38   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kiymali kömbe




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Napayım şimdi ben öleyimmi :S çok güzel görünüyor ya

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Şubat 2012, 04:42   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kiymali kömbe




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sana katılıyorum yemek tariflerini bu saatlere bırakmamak lazım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



bendeeeeeee acıktımmmmmmmmmmmm....
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2012, 10:09   #4
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kiymali kömbe




Bunu kim yapacak şimdi, ben acil istiyorum bundan..:/
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen mi yaptın bunu?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
(

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2012, 10:16   #5
Çevrimdışı
Ay
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kiymali kömbe




İyiki bunları görmeden kahvaltımı yaptım:p

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Ekim 2012, 14:56   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kiymali kömbe




Bunun hayaliyle yaşıyorum kaç aydır, kime sorsam yapmadım, beceremem diyor. İzmir'deki Emine teyzemden iyi yapamaz kimse, Şubat'ta yerim anca.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kiymali, kömbe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kömbe (çanak ekmeği) (burdur) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 15:38
Tahinli kömbe sufi (ankara) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:51
Kuru Üzümlü Kiymali Börek YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:02
Kıymalı Kömbe YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:14