04 Mart 2012, 14:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Peynirli Poğaça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Hamur malzemeleri: 3 yumurta (iki tanesinin sarısını ayırın üzerlerine süreceksiniz) 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket margarin, Oda sıcaklığında yarım paket kabartma tozu Tuz Aldığı kadar un İç malzemeleri: Beyaz peynir Doğranmış maydanoz Hazırlanması: Un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. unu azar azar ekleyin yumuşak ama elinize kesinlikle yapışmayan bir hamur elde edin. Bir tahtayı unlayın. Hamurdan iki avcunuz dolusu bir parça alın. Bunu rulo yapın ve elinizle avcunuzun ortası kadar parçalar koparın. Kopardığınız parçaların her birin avcunuzda yumarlayın. Tahtanın üzerine koyup iki elinizin parmak uçlarıyla 3-4 kez bastırarak açın. Hamur çok ince olmasın biraz kalın olursa daha iyi olur. Ortasına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun. ve uçlarını kapatın. Poğaçayı dik koyup içlerinin tamamen kapanmasını sağlayın. Poğaçayı yana yatırıp kapanma yerlerine biraz daha bastırın. Sonra iki elinizin baş parmaklarıyla kapanma yerinin tam tersini içe doğru bastırın. Poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. İsterseniz çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
peynirli, poğaça |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Peynirli Poğaça | Süslü | Hamur İşleri | 2 | 04 Şubat 2013 15:30 |
Kat Kat Poğaca | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:19 |
Kepekli Peynirli Dereotlu Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:14 |
Şipşak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:06 |
Şip Şak Poğaça | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 12 Nisan 2009 17:30 |