![]() |
Haşhaşlı Çörek Malzemeler 2 su bardağı ılık süt ½ su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket tek kullanımlık maya Aldığı kadar un (5 su bardağı un) İçi için 1 su bardağı haşhaş ezmesi 1 su bardağı sıvı yağ Tercihe göre 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Hazırlanışı -Yoğurma kabında ılık süt, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın, üzerine maya ve elediğiniz unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. -Yoğurduğunuz hamuru mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçaya ayırıp 6 beze yapın( Bezeleri üçerli iki gruba ayırın). -Bezeleri hafif unladığınız zeminde 25-30 cm çapında açın. Aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üç yufkayı üst üste koyun. Üstteki yufkaya da haşhaşlı karışımdan sürdükten sonra üçlü yufkayı rulo yaparak sarın (Diğer 3 bezeyi de aynı şekilde açarak üzerlerine haşhaş sürüp rulo yapın). - Yaptığınız hamur rulosunu her iki taraftan hafifçe çekiştirerek uzattın. Sonra hamur rulosunu 2-3 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaları yağladığınız tepsiye dik olarak sıralayın. - Üzerlerine kalan yağlı haşhaşlı karışımdan sürün -Tepsiyi mayalanması için sıcak bir ortamda (fırında veya güneş gören bir yerde) bir saat bekletin. -Hamur mayalanıp iki misline ulaştığında, önceden ısıttığınız (200 derece) fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Haşhaşlı karışım: Büyükçe bir kasede sıvı yağ ile haşhaşı karıştırarak inceltin (Azıcık tuz ilave edin). Tercihe göre dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk