20 Mart 2012, 23:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsili Börek Malzeme Listesi: Yarım Kg Hamsi 5 Yeşil Soğan 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber 3 Yufka 1 Yumurta Kızartmak İçin: Sıvıyağ Garnitürü İçin: Karışık Yeşillik Hazırlanışı: Hamsiyi temizleyip yıkıyoruz. Kılçıklarını çıkartıyoruz. Bıçakla ince bir şekilde hamsileri doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Yeşil soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp hamsiye ekliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz. Hamsili harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını kaseye koyuyoruz. Yufkaların son kalan kısımlarını yumurta akına bulayıp yapıştırıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri karışık yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz. | |
|
Etiketler |
börek, hamsili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sarımsaklı hamsili sos | Adrasteia | Soslar | 2 | 22 Ocak 2012 10:55 |
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:11 |
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:53 |
Hamsili Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:59 |