![]() |
Sable Bisküvisi Malzemeler: 230 gr oda sıcaklığında tereyağı 110 gr pudra şekeri (1 bardak) 1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı 4 su bardağı un (450 gr civarı) 1 tatlı kaşığı vanilya aroması isteğe göre 1 tatlı kaşığı limon aroması Yapılışı: 1- Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpma kabına alın ve 1 dakika kadar yüksek devirde çırpın. 2- Çırpma kabına pudra şekerini ekleyerek 1 dakika daha çırpın. 3- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve aromaları ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın. 4- Karışım hazır olunca 4 parçada (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, tüm unu ekleyin bitinceye kadar aynı işlemi yapın) unu ekleyin. 5- Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırın. Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir sakın ama sakın un eklemeyin. 6- Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. 7- Dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru unladığınız tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın. (açarken zorluk yaşarsanız hafifçe unlayın) 8- Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın. 9- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yanları çok hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alırken hala biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla fırınlamayın. 10- Soğuyan kurabiyeleri servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk