IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Mayıs 2012, 01:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sable Bisküvisi




Malzemeler:

230 gr oda sıcaklığında tereyağı
110 gr pudra şekeri (1 bardak)
1 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un (450 gr civarı)
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
isteğe göre 1 tatlı kaşığı limon aroması

Yapılışı:

1- Oda sıcaklığındaki tereyağını çırpma kabına alın ve 1 dakika kadar yüksek devirde çırpın.
2- Çırpma kabına pudra şekerini ekleyerek 1 dakika daha çırpın.
3- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı ve aromaları ekleyip tamamen karışıncaya kadar çırpın.
4- Karışım hazır olunca 4 parçada (1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, tüm unu ekleyin bitinceye kadar aynı işlemi yapın) unu ekleyin.
5- Tüm un bitince 1 dakika daha karıştırın. Bu aşamada hamur size cıvık gelebilir sakın ama sakın un eklemeyin.
6- Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölün ve streç film ile sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
7- Dinlenip biraz daha kıvam alan hamuru unladığınız tezgaha alıp 1 cm kalınlığında açın. (açarken zorluk yaşarsanız hafifçe unlayın)
8- Açtığınız hamuru kurabiye kalıplarıyla kesip silikomat ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.
9- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yanları çok hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alırken hala biraz yumuşak olacaklar ama kesinlikle daha fazla fırınlamayın.
10- Soğuyan kurabiyeleri servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bisküvisi, sable


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık