![]() |
Gerdan Böreği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 kuzu gerdanı Tuz karabiber 4 adet yufka 4 kepçe etsuyu Yarım kg yoğurt 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı pulbiber 3 çorba kaşığı tereyağı Gerdan Böreği Yapılışı GERDAN etini temizleyip yıkayın ve haşlayın. Suyunu süzdüğünüz etleri ince ince didikleyin. İçine tuz ve karabiber katıp karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her parçanın ortasına et koyup, sigara böreği gibi sarın. Yufkaların üzerine sıvıyağ ve su karışımı sürüp fırında kızartın. Daha sonra kenarları yüksek bir tepsiye börekleri dizin. Üzerine 4 kepçe sıcak et suyu gezdirin. Sıcak fırına sürün. Börekler etsuyunu içine çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve 3 çorba kaşığı tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, servis yapın. (sofra) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk