IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Haziran 2014, 10:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağ Mantısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamur için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz maya
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı ılık su
İç malzemesi için:
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş ezilmiş sarmısak
50 gram tereyağı
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
3 su bardağı sıvıyağ
Hamuru açmak için:
l Yarım su bardağı un

Yağ Mantısı Yapılışı

İÇ malzeme için soğanları soyup, incecik doğrayın. Sıvıyağ ve kıymayı tencereye alıp, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte karıştırın. Soğan, tuz ve karabiberi ilave edip, soğanlar sararana kadar karıştırarak kavurup ocaktan alın. Hamur için ılık su ve toz mayayı hamur yoğurma kabına alıp, maya eriyene kadar elinizle karıştırın. Yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip, kulak memesi kıvamında pütürsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp, mayalanması için 1 saat bekletin. Hamuru 3 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine un serpip, oklava ile yarım santim inceliğinde açın. Açtığınız hamurları, 5 santimlik karelere kesin. Karelerin ortasına birer çorba kaşığı kıymalı harç ilave edip, karşılıklı dört kenarını birleştirerek hamurları kapatın. Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hamurları kızgın yağa atıp, tavayı hafifçe sallayarak iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin. Sos için, tereyağını küçük bir tavada eritip, salça ilave edin. Kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak pişirin. Tuz ve su ekleyip, 3 dakika daha pişirin. Yoğurt ve ezilmiş sarmısağı bir kasede karıştırın. Mantıyı servis tabağına alıp, üzerine önce yoğurt, sonra sosu dökün ve sıcak servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur işleri, mantı tarifleri, mantılar, mantısı, resimli tarifler, tarifi, yad, yağ mantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fincan Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:03
Yoğurtlu Köy Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:45
Çerkes Mantısı Tarifi (Resimli) Violent Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2014 22:44
Kupa Mantısı Tarifi Violent Hamur İşleri 0 16 Haziran 2012 00:21
Milföy Mantısı - Tarifi Sevda Hamur İşleri 0 09 Ocak 2012 04:15