Piruhi Mantısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Dört buçuk su bardağı un 2 adet yumurta 300 gram tulum peyniri Tuz, su Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy soğan 1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası 3 su bardağı et suyu veya su Süslemek için: Maydanoz Piruhi Mantısı Yapılışı UNU derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Piruhi mantısının üzerine sarmısaklıyoğurt döküp yiyebilirsiniz. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net