IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cantık tava lokumu




Cantık tava lokumu tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Cantık tava lokumu tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Cantık tava lokumu tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Cantık tava lokumu tarifi malzemeler:


Hamuru için malzemeler
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 150 gr. eritilmiş zeytinyağlı margarin
İç harcı için malzemeler
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 200 gr kıyma


Cantık tava lokumu tarifi hazırlanışı:


  • Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup eriyene kadar elinizle karıştırın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağı ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamuru, mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.
  • Cam bir kapta ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin.
  • Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.
  • Elinizi sıvı yağa batırarak mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.
  • Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10 cm çapında açın.
  • Açılan hamurların içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi kapatın.
  • Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin.
  • Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.
  • 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cantık, lokumu, tava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı Cantık oneofgirl Hamur İşleri 0 13 Ağustos 2013 15:56
Deniz Lokumu Violent Deniz Ürünleri 0 18 Mayıs 2013 14:36