![]() |
Açma Kol Böreği Tarifi (Resimli) Açma Kol Böreği Tarifi (Resimli) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Açma Kol Böreği Yapılışı UNUN ortasını havuz şeklinde açın. 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, yarım çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve tuz ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kıyılmış ıspanak ve kıyılmış soğanı sıvıyağda 1-2 dakika soteleyip, tuz ve karabiber ilave edin. Patatesli harç için ezilmiş patatese, nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, her birini mantı hamuru kalınlığında açın. Yufkaların içlerine hazırladığınız harçları pay edip, rulo biçiminde sarın. Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk