![]() |
Lezzetli Yalancı Mantı Tarifi Malzemeler 250 gr kıyma 1 adet küçük boy soğan 2 diş sarımsak Yarım yemek kaşığı salça Pul biber, karabiber, tuz 2 adet yufka 1 adet et suyu tableti Sarmısak Yoğurt Tereyağ Hazırlanışı Soğanı rendeleyin, sarımsakları dövün. Kıyma, tuz, pul biber, karabiber, soğan ve sarımsağı yoğurup iç harcımızı hazırlayalım. Yufkayı ortadan 2 ye keselim. Bir parçayı alıp kıymayı kol böreği yapar gibi serip yufkayı rulo şeklinde saralım. ruloyu 2 cm kadar kalınlıkta dilimleyip fırın tepsisinedizelim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. 15 dakika kadarfırında kızartalım. Daha sonra fırından alalım. Üzerine ayrı bir yerde kaynar su içine salça ve et bulyon koyarak karıştırdığımız suyu gezdirelim. Tekrar fırına sürüp 10 dakika kadar suyu çekmesini bekleyelim. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı naneli sos ile servis yapın |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk