IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakızlı Pide Kadayıfı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 15 gr sakız
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 ramazan pidesi
  • İçi için;
  • 200 gr kaymak
  • 12 adet kuru incir, 1 su bardağı ılık süt, 1 kahve fincanı soğuk süt
  • veya
  • 6 adet taze incir 1 kahve fincanı süt
Yapılışı


Öncelikle 4,5 su bardağı sütü ocakta ısıtın. Daha sonra içinden 1 su bardağı süt alın ve In love valsonun içine dökün. 12 adet kuru inciri de içine ekleyip yaklaşık bir saat bekletin. Kuru incirleri ılık süt ile açarak ta Anadolu’nun meşhur tariflerinden incir uyutmasına göz kırpmış olduk. Bu tatlıyı, taze incir mevsimi olduğunda taze incirle yaptığınız zaman lezzet olarak en doruk noktasına çıkıyor. Bu tarifi Ramazan pidesiyle istenilen diğer aylarda da yapabilmek için kuru incirle de denedim ve yine çok lezzetli oldu. Eğer elinizde taze inciriniz var ise 6 adet taze inciri, 1 kahve fincanı süt ile Valso’dan geçirebilirsiniz. Bu arada tencerede kalan 3,5 bardak sütün içine 11 gr sakız, 1 su bardağı şekeri ekleyin tekrar kaynamaya bırakın.


Aslında pideniz bayat olduğu için kurutmaya gerek yok ama yine de pidenizi hem biraz ısıtmak hem de biraz daha kıtır hale getirmek için 200 derece fırına birkaç dakikalığına atın. Fırından pideyi çıkartın ve iki bütün yuvarlak parça elde edecek şekilde ortadan ikiye bölün. Bu iki parçayı ayrı tepsilere alın pidenin iç kısımları yukarı bakacak şekilde yerleştirin ve ılıttığınız sakızlı süt ile her ikisini de ıslatın, bir parça da sonradan üzerine dökmek için ayırın. Daha sonra ortalarına incirli-kaymaklı karışımı eşit bir şekilde sürün ve bir parçayı diğer parçanın üstüne kapatın. Tencerede kalan sütü de üzerine dökün ve dinlenmesi için bir kenara alın. Ekmek kadayıfınızı servis etmeden önce yaklaşık 2-3 saat dinlenmesi gerekecek. Yarım saat oda sıcaklığında, kalan sürede de buzdolabında bekletin. Arada gelip gidip kenarlarından tepsiye akan sütü pidenin üzerine gezdirin ki, bütün sütü içine çeksin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadayıfı, pide, sakızlı, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balkabaklı Sakızlı Muhallebi Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 10:16
Taş Kadayıfı Tatlısı Tarifi oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:47
Sakızlı Pasta Tarifi oneofgirl Pastalar 0 29 Temmuz 2013 15:15
Damla sakızlı fırın sütlaç tarifi Sevda Tatlılar 0 10 Şubat 2012 16:16
Arap Kadayıfı Tarifi Sevda Tatlılar 0 16 Kasım 2011 06:35