Muzlu Glütensiz Ekmek Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Banana bread, yani muzlu ekmek! İçi yumuşacık, hafif tatlı, pikan cevizi ve kabak çekirdeğiyle dolu glütensiz besleyici ekmek tarifi… Malzemeler: *700 g glütensiz yulaf ezmesi *500 g ılık su *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *Yarım çay bardağı keten tohumu *Yarım çay bardağı kabak çekirdeği *Yarım çay bardağı pikan cevizi Üzeri için; *Kabak çekirdeği içi *Keten tohumu *Pikan cevizi Tarif: 1- Derin bir kasede ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın ve bekletin. 2- Yulaf ezmesini ’da un haline gelene kadar çekin. 3- kasesine çektiğiniz yulaf ununu, mayalı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. 4- Oluşan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizini ekleyip karıştırın. 5- Hamuru kek kalıbının içine boşaltın. 6- Üzerine keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizi serpin. 7- Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletip mayalandırın. 8- ’da fansız ayarda 200 derecede 1 saat kontrollü olarak pişirin. 9- Pişen ekmeğinizi dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. 10- Afiyet olsun! alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net