IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2020, 19:41   #1
Çevrimiçi
Muzlu Glütensiz Ekmek Tarifi


aşk sohbet odaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Banana bread, yani muzlu ekmek! İçi yumuşacık, hafif tatlı, pikan cevizi ve kabak çekirdeğiyle dolu glütensiz besleyici ekmek tarifi…
Malzemeler:

*700 g glütensiz yulaf ezmesi
*500 g ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı keten tohumu
*Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
*Yarım çay bardağı pikan cevizi

Üzeri için;

*Kabak çekirdeği içi
*Keten tohumu
*Pikan cevizi

Tarif:

1- Derin bir kasede ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın ve bekletin.
2- Yulaf ezmesini ’da un haline gelene kadar çekin.
3- kasesine çektiğiniz yulaf ununu, mayalı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
4- Oluşan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizini ekleyip karıştırın.
5- Hamuru kek kalıbının içine boşaltın.
6- Üzerine keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizi serpin.
7- Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletip mayalandırın.
8- ’da fansız ayarda 200 derecede 1 saat kontrollü olarak pişirin.
9- Pişen ekmeğinizi dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.
10- Afiyet olsun!

alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Banana bread, yani muzlu ekmek! İçi yumuşacık, hafif tatlı, pikan cevizi ve kabak çekirdeğiyle dolu glütensiz besleyici ekmek tarifi…
Malzemeler:

*700 g glütensiz yulaf ezmesi
*500 g ılık su
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı keten tohumu
*Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
*Yarım çay bardağı pikan cevizi

Üzeri için;

*Kabak çekirdeği içi
*Keten tohumu
*Pikan cevizi

Tarif:

1- Derin bir kasede ılık su ve mayayı ekleyip karıştırın ve bekletin.
2- Yulaf ezmesini ’da un haline gelene kadar çekin.
3- kasesine çektiğiniz yulaf ununu, mayalı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.
4- Oluşan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizini ekleyip karıştırın.
5- Hamuru kek kalıbının içine boşaltın.
6- Üzerine keten tohumu, kabak çekirdeği ve pikan cevizi serpin.
7- Üzerine nemli bir bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletip mayalandırın.
8- ’da fansız ayarda 200 derecede 1 saat kontrollü olarak pişirin.
9- Pişen ekmeğinizi dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın.
10- Afiyet olsun!

alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ekmek, glutensiz, hamurisi, lezzetli, muzlu

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muzlu Süt Tarifi PySSyCaT İçkiler İçecekler 0 21 Mart 2016 15:39
Muzlu Çikolatalı Kek Tarifi Cappy Kek Tarifleri 0 02 Şubat 2015 13:39
Muzlu Ekmek Tarifi Elysian Hamur İşleri 1 10 Haziran 2014 09:20
Muzlu Mocha Tarifi Elysian İçkiler İçecekler 5 04 Mayıs 2014 21:46
Muzlu Ekmek Havuç Suyu Liaaa İçkiler İçecekler 0 23 Nisan 2012 04:00