IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Bal
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Şubat 2020, 15:30   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolatalı Çörek Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı ılık süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (10 gram)
3,5 su bardağı un
İçi İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
180 gram sütlü ya da bitter çikolata
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı

Çikolatalı Çörek Tarifinin Püf Noktası
Mayalı bir hamur olacağı için yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, hamurun toparlanma durumuna göre sonradan 1/2 su bardağı kadar un ekleyebilirsiniz.Hamurları küçük parçalar halinde kesip adet ya da kişi sayısını arttırabilirsiniz.

Çikolatalı Çörek Tarifinin Pişirme Önerisi
Merdane yardımıyla açtığınız çörekleri rulo şeklinde sarıp dilimledikten sonra da pişirebilir, tablet çikolata yerine damla çikolata, sürülebilir çikolata ezmesi kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın. İnstant maya ve toz şekeri ekleyip harmanlayın.
Mayayı aktive etmeye yardımcı olacak ılık süt, yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
Toparlanan hamuru, mayalanması için oda ısısında 40-45 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde, merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Şimdi hamurların kenar kısımlarına çizikler atıp sonrasında onları üst üste gelecek şekilde kapatacağız.
Hamurların orta kısımlarını sabit bir şerit halinde bırakın. Açtığınız hamurlara iki tarafından birer parmak kalınlığında çizikler atın.
Orta kısımlarına oda ısısında eritilmiş tereyağı sürüp küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolata küplerini yerleştirin.
Bir sağdan bir soldan olmak üzere hamurları çikolata parçaları üzerine kapatın, örgü şeklini verin. Uç kısımlarına açılmaması için parmaklarınızla bastırın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre iki eşit parçaya bölün. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz çörekleri oda ısısında 15-20 dakika daha dinlendirin.
Mayalı hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-22 dakika kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Çikolatalı Çörek Tarifinin Servis Önerisi
Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz çöreklerin üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyebilir, pudra şekeri ilavesiyle de servis yapabilirsiniz.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Şubat 2020, 18:20   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çikolatalı Çörek Tarifi




Lezzetli görünüyor teşekkürler canım

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çikolatalı tarifler, çörek, kruvasan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli pekmezli çörek tarifi Feronia Hamur İşleri 0 09 Ekim 2018 13:05
Çikolatalı Çörek Lcia Hamur İşleri 0 12 Mart 2015 11:38
Çörek Otlu Pastane Kurabiyesi Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 22 Kasım 2014 18:40
Ayranlı Çörek tarifi Sevda Hamur İşleri 0 27 Temmuz 2012 21:45
Çikolatalı Çörek N999 Pastalar 0 08 Şubat 2012 00:08