IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Mart 2020, 16:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastane Poğaçası Tarifi





Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
5,5 - 6 su bardağı un

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ


Pastane Poğaçası Tarifinin Püf Noktası


Mutlaka su ve sütü ılık bir biçimde kullanın. Unu azar azar ilave ederek hamurun kıvamını yakalamaya çalışın. Kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız mayalandırma süresi biraz daha uzayabilir. Yaz aylarında mayalandırma yapıyorsanız doğrudan gün ışığı almayan bir yere koymamaya özen gösterin.


Pastane Poğaçası Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzu ettiğiniz iç harcı kullanarak poğaçaları hazırlayabilirsiniz.


Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.

Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.

Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.

Ele yapışmayan, yumuşacık bir kıvamda, cıvık olmayan bir hamur elde edin.

Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.

Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur isi tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Bal Tatlılar 0 10 Şubat 2020 20:25
Pastane usulü ıslak kek tarifi Feronia Tatlılar 0 17 Nisan 2019 16:09
Pastane poğaçası tarifi: Gerçek pastane poğaçasının sırrı ile puf puf poğaçalar nasıl yapılır? Feronia Hamur İşleri 0 07 Ağustos 2018 08:01
Mayasız Yumuşak Pastane Poğaçası Tarifi Elysian İF'den Özgün Tarifler 0 28 Kasım 2014 09:22
Çörek Otlu Pastane Kurabiyesi Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 22 Kasım 2014 18:40