IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Mart 2020, 20:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]









Çay Saatinin Demirbaşı: Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi
yemek.com
27 Şubat 2020
Tarif Modu
Tarif Defterime
Ekle
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
5
Her çay saatinin vazgeçilmezlerinden biri olan tuzlu kurabiyeleri çok seviyoruz. Şöyle kıyır kıyır kıvamıyla ağızda dağılan tuzlu kurabiye hazırlamaya ne dersiniz? Kahvenin yanına, çayın yanına eşlik edebilecek klasik bir tuzlu kurabiye bu. Fakat kıvamıyla, damağınızda bırakacağı tatla diğer tuzlu kurabiyelerden bir adım önde olacak.

Hep tatlı olacak değil ya, bu kez daha çay saatiniz için pratik ve leziz bir tuzlu kurabiye hazırlayalım. Kavanozda saklayarak hafta boyunca tüketebileceğiniz bu nefis tuzlu kurabiyeyi çok seveceksiniz, afiyetler olsun!

Devamını Oku
KAÇ
KİŞİLİK
2 tepsi

HAZIRLAMA
SÜRESİ
15 dakika

PİŞİRME
SÜRESİ
20 dakika

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Tuzlu kurabiye için:
2 adet yumurta beyazı
2 yemek kaşığı sirke(elma veya beyaz)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını bir kenara alın. Yumurta akını, sirke ve sıvı yağı geniş bir kaseye alın ve karışım hafifçe beyazlaşana dek çırpıcıyla karıştırın.

Kurabiye hamuru için geri kalan tüm kuru malzemeleri üzerine ekleyin.

Spatula veya tahta kaşık yardımıyla sıvı ve kuru malzemeler birleşene dek karıştırın.

Kurabiye hamuru toparlanıp homojen hale gelmesi için elinizde 1-2 dakika yoğurun.


Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve şekil verin. Tüm hamur bitene dek işlemi tekrar edin. Dilerseniz hamurun yarısını streçleyip ertesi gün kullanın.


Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün.


Son olarak azar azar çörek otunu üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış alt-üst açık ayarda 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin

Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkana dek dinlendirin ve ardından servis edin. Ağzı kapalı ve hava almayan bir kapta 3-4 gün boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kurabiye tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağızda Dağılan: Anne Poğaçası Tarifi yeSa Hamur İşleri 0 26 Mart 2020 17:13
Tuzlu kurabiye tarifi: Çayın yanına ağızda dağılan sirkeli ve sirkesiz tuzlu kurabiye tarifleri Sanem Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 11 Kasım 2018 21:03
Ağızda dağılan tahinli kurabiye tarifi NerqiS Hamur İşleri 10 23 Ekim 2018 20:46
Aerius Reditabs Ağızda Dağılan Tablet Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 12:49
Tuzlu Kurabiye Zen Hamur İşleri 0 31 Ekim 2012 22:43