27 Mart 2020, 20:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lokmalık: Mini Susamlı Kurabiye Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mini Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Tuzlu kurabiye için: 125 gram margarin(veya oda sıcaklığında tereyağı) 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı (silme) toz şeker 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1,5 su bardağı un 2 çay kaşığı (silme) tuz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı susam Margarin, sıvı yağ, sirke ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Çatal veya spatula yardımıyla margarin yumuşayıncaya dek karıştırın. Ardından un ve tuzu üzerine ekleyerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Hamur tamamen toparlandıktan sonra üzerini streçle örtüp şekil vermeden önce 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurdan önce ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ardından elinizle bastırarak ince uzun rulo şeklini verin. 1-2 cm genişliğinde ve 4-5 cm uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde hamur parçalarını kesin. Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırın. Kesmiş olduğunuz susamlı kurabiye parçalarının üst kısmını önce yumurtalı karışıma ardından susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
kurabiye tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahinli Susamlı Kek Tarifi | Sarya | Kek Tarifleri | 2 | 26 Ocak 2020 13:52 |
Tuzlu kurabiye tarifi: Çayın yanına ağızda dağılan sirkeli ve sirkesiz tuzlu kurabiye tarifleri | Sanem | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 11 Kasım 2018 21:03 |
Susamlı Atom Tarifi Resimli | Zen | Hamur İşleri | 0 | 07 Aralık 2012 15:12 |
Susamlı Kalp Kurabiye | Violent | Pastalar | 0 | 14 Haziran 2012 16:51 |
Susamlı Cips Tarifi | Dilara | Pastalar | 0 | 30 Ekim 2010 07:14 |