IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2021, 19:19   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pırasalı Börek




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
Yarım kg pırasa
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı çekilmiş et
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı maya
tuz
su

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
İç malzemesinin hazırlanması

Soğanı doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağını ısıttığınız tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra kıymayı ekleyin ve ardından salçayıda ekleyerek bir süre kavurun. Özellikle yeşil yapraklarından kestiğiniz pırayı ekleyerek kavurun ve soğumaya bırakın.

Hamurun hazırlanışı:
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve unun üzerine ekleyin. Tuzunu ve suyunu ayarlayarak çok yumuşak olmayan, poğaça hamuruna benzer yani şekillendirebileceğiniz kıvamda bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat dinlendirdikten sonra şekillendirmeye geçelim.

Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalardan birini alarak oklava yardımı ile daire şeklinde açın. Açmış olduğunuz hamurun üzerine 2 yemek kaşığı kadar yumuşak margarinden sürün. Hamuru pizza dilimi şeklinde 8 parçaya ayırın burada önemli bir nokta var. Dilimleri tamamen kesmiyorsunuz hamurun orta kısmında çay bardağından biraz büyük bir kısmı bütün olarak kalıyor. Yani dilimler birbirinden ayrılmıyor. Tıpkı çiçek gibi ortası yuvarlak biçimde birleşik ama yaprakları ayrılıyor.

Kesme işlemini tamamladıktan sonra çiçeğin yapraklarına benzettiğimiz kısımları üst üste gelecek şekilde ortada birleştiriyorsunuz. Oluşan yeni şekli tekrar açarak yağlanmış tepsiye döşeyin. Hamurumuzu bu şekilde yapmamızın nedeni böreğimizin kat kat olmasını sağlamak.

İç malzemesini tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın ve kalan hamur parçasını da diğer hamur gibi aynı işlemlerden geçirerek. En üst katı da ekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırına sürün. Afiyet olsun.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ocak 2021, 20:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pırasalı Börek




ellerine saglik güzel görünüyolar denicem bende

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Ocak 2021, 20:08   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pırasalı Börek




Bende deniyecegim
Emegine saglık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
pırasali borek, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaşarlı Pırasalı Börek Tanem Yemek Tarifleri 4 05 Şubat 2019 17:26
Pırasalı kiş Ebru Tatlılar 0 15 Mart 2016 17:38
Pırasalı Börek Seyra Hamur İşleri 0 15 Eylül 2012 13:06
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi Liaaa Hamur İşleri 0 04 Temmuz 2012 15:36
Pırasalı Sufle YapraK Sebze Yemekleri 0 10 Nisan 2009 06:25