IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Mart 2021, 16:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
havuçlu ve fındıklı kek




havuçlu ve fındıklı kek

malzemeler:
kek malzemeleri:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket vanilya
yarım çorba kaşığı margarin
üzerine:
tarçın
yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
ince kesilmiş portakal kabuğu
kekin hazırlanması:
1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.
2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.
3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.
4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.)
5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.
kremanın hazırlanması:
1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin.
2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
havuçlu ve fındıklı kek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fındıklı Kartopu Seyra Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 14 Eylül 2014 22:55
Fındıklı Biscotti Violent Pastalar 0 15 Haziran 2012 16:26
Fındıklı Lor Kurabiyesi Liaaa Hamur İşleri 0 23 Nisan 2012 15:13
Fındıklı pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 14:01
Fındıklı Muz Rüyası YapraK İçkiler İçecekler 0 26 Eylül 2009 18:41