IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2010, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havacılık personelinin tamamı Havacılık Güvenliği Eğitiminden geçecek




Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havacılık güvenliği eğitimlerinin sivil havacılık sektöründe görevli tüm personeli kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki düzenlemeyi hayata geçiriyor.
• Sivil havacılık sektörünün tüm alanlarında çalışan yaklaşık 100 bin personel, havacılık güvenliği eğitiminden geçecek.

Ülkemizdeki sivil havacılık faaliyetlerinin üyesi olduğumuz uluslararası örgütlerin koymuş olduğu kural ve standartların en üst seviyede uygulanarak gerçekleştirilmesi amacıyla önemli bir adım daha atıldı.

SHGM, sivil havacılık alanında faaliyet gösteren, kamu kurum kuruluşları, havacılık işletmeleri ve havaalanında hizmet veren diğer kurum/kuruluşlarda görevli personelinin tamamımın güvenlik eğitiminden geçerek ve sertifikalandırılması ile ilgili yasal düzenlemeyi hayata geçirdi.

AB mevzuatı dahil uluslar arası standartları karşılayacak, eğitim programlarının, eğitim kuruluşlarının, eğitmenlerin onaylanması ve havacılık sektöründe görev yapan tüm personel için eğitim ve sertifikasyon standart ve gereklilikleri kapsayan yasal düzenleme 1 Eylül 2009 tarihinde yürürlüğe girmişti. Havacılık Güvenliği Eğitimi ve Sertifikasyonu Talimatı kapsamında havacılık güvenliği eğitimlerine başlayan SHGM tarafından ilk etapta havacılık sektöründeki personele eğitim verecek 91 kişiye Havacılık Güvenliği Eğitmen Sertifikası verildi.

Havacılık Güvenliği Eğitmenlerine yönelik eğitimlerini sürdüren SHGM, ilgili düzenleme kapsamında havacılık güvenliği kurslarını vermek üzere güvenlik eğitim kurumları ve hizmet içi eğitim verecek havacılık işletmelerinin yetkilendirmesini de yapacak.

Eğitim kurumlarına verilecek yetkinin ardından havacılık sektöründe görevli tüm personel faaliyet alanları ile ilgili güvenlik eğitimlerinden geçecek. Eğitimler; Güvenlik Personellerinin yanı sıra güvenlik tedbirlerinin uygulanmasıyla ilgili güvenlik harici personeller ile sivil havacılıkta görevli diğer çalışanlara da verilecek.

Havaalanında görevli güvenlik personelleri: Yolcu ve kabin bagajı taramasında görevli operatörler, Uçak altı bagaj taramasında konvansiyonel x-ray cihazlarını kullanan tarayıcı personel, Uçak altı bagaj taramasında kullanılan EDS sistemlerinde görevli tarayıcı personel, Hava kargonun x-ray ile taranmasında veya elle aranmasında görevli tarayıcı personel.

Güvenlik tedbirlerinin uygulanmasıyla ilgili olan güvenlik-harici personel: Hava
meydanı/terminal işleticileri, hava aracı işleticileri, yer hizmet kuruluşları, ikram ve temizlik işletmeleri, Hava aracı işleticileri (yer hizmeti kuruluşları da dahil) check-in, bording ve dispeç personeli,Uçak altına gönderilen yolcu bagajlarının taşınmasından/yüklenmesinden /boşaltılmasından ve elleçlenmesinden (handling) sorumlu tüm personel, Kokpit ve kabin personeli, Uçak ikram personeli, Uçak temizlik personeli, hava kargo personeli, Yolcu ve kargo uçaklarının ikram malzemelerinin hava aracına nakliyesinde görevli Sürücüler, 10. Hava Trafik Yönetim Hizmetini veren personel (ATM Personeli ).

Güvenlik-harici personel (tamamı): Hava meydanı/terminal işleticileri, hava aracı
işleticileri, yer hizmet kuruluşları, ikram ve temizlik işletmeleri ve diğer işletmelerde istihdam edilen veya onların adına çalışan diğer kuruluşların personeli, havacılık güvenliği görevlerinde direkt olarak görevli olmayan ancak tahditli alanlara giriş yetkisine sahip tüm personel.

Eğitimlerin konu başlıkları ise şöyle: "Güvenlik Bilinci Eğitimi", "Temel Sivil Havacılık Güvenliği Eğitimi", "Kontrol Noktası Güvenlik Uygulamaları Eğitimi", "EDS Operatörlüğü Eğitimi", "Yer Hizmetleri Güvenliği Kursu", "Yer Hizmetleri Güvenliği Eğitimi", "Bagaj,Kargo, Kokpit ve Kabin Personeli Güvenlik Eğitimi", "İkram Güvenliği Kursu","Uçak Temizlik Güvenliği", "Kargo Güvenliği Kursu", "Hava Kargo Tarama Kursu", "Güvenlik Yönetimi Kursu", "Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi Kursu"

Havacılık işletmelerinin ilgili düzenleme kapsamında uluslar arası standartlarda güvenlik yönetimi ve organizasyonu da oluşturması gerekiyor. Bu çerçevede SHGM tarafından hazırlanan "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğitiminden, gececek, havacılık, personelinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk Ve Havacılık Elysian Havacılık 0 08 Mart 2014 11:36
Havacılık Terimleri Sözlüğü Chelt Havacılık Terimleri 1 09 Ekim 2011 17:23
Çanakkale’de Havacılık MYO kurulacak Chelt Havacılık Haberleri 0 15 Nisan 2011 17:27
Genel havacılık hakkında Chelt Genel havacılık 0 29 Ekim 2010 00:31