IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2011, 12:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki işletme hava taksi ruhsatı aldı




Hava taksi işletmeciliği yapmak üzere daha önce ön izin verilen MNG Jet Havayolları A.Ş. ile Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş., tüm gereklilikleri yerine getirerek Hava Taksi İşletme Ruhsatı almaya hak kazandı.

Hava Taşıma İşletmelerinin taleplerini değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İnceleme Komisyonu'nun 09 Mayıs 2011 tarihili Toplantı Kararları, Ulaştırma Bakanı M. Habib SOLUK'un onayı ile yürürlüğe girdi. Bakanlık Makam Oluru ile, MNG Jet Havayolları A.Ş. ile Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş Hava Taksi İşletmeciliği yapmak üzere ruhsatlandırıldı. MNG Jet Havayolları A.Ş., CL-600 ve Global 5000 tipi hava araçları ile, Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ise Cessna 560XL tipi hava aracı ile hava taksi işletmeciliği yapacak.

Üç işletmenin ruhsatı iptal edildi…

Hava taksi ve genel havacılık işletmeciliği ile ilgili başvuruları değerlendiren SHGM İnceleme Komisyonu, iki şirkete genel uçak işletmeciliği, bir şirkete de balon işletmeciliği için ön izin verirken, üç şirketin ruhsatını iptal etti ve bir ruhsatı da askıya aldı. Alınan kararlar doğrultusunda;

• THK Turhal Sportif Havacılık Kulübü ile Yavrukuş Havacılık Eğitim Ticaret Ltd. Şti'ye Genel Uçak İşletmeciliği yapmak üzere Asıl Ruhsat hazırlıklarının tamamlanması amacıyla 6(altı) ay süreli Ön İzin verildi.

• THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi'ne Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği yapmak üzere Asıl Ruhsat hazırlıklarının tamamlanması amacıyla 6(altı) ay süreli Ön İzin verildi.

• Bigair Havacılık ve Taşımacılık San. Tic. A.Ş. ile Yalova Sportif Havacılık Derneği'nin sahip oldukları Genel Uçak İşletme Ruhsatları, işletmelerin Genel Uçak İşletme Yönetmeliği (SHY-6B)'nde belirtilen gereklilikleri yerine getirememesi sebebiyle iptal edildi.

• Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş.'nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin talebi doğrultusunda iptal edildi.

• Kümülüs Havacılık ve Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti.'nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY-6A) 'nde belirtilen gereklilikleri yerine getirememesi sebebiyle 3(üç) ay süreyle askıya alındı.

• Mak Havacılık Turizm ve Ltd. Şti.'nin sahip olduğu Hava Taksi İşletme Ruhsatı, işletmenin talebi doğrultusunda Genel Uçak İşletmeciliği Ruhsatına dönüştürüldü.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aldı, hava, işletme, ruhsatı, taksi, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
45 maden işletme ruhsatı iptal edildi Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 12:04
Bir Ayda 195 Korsan Taksi Yolcusu Ceza Aldı Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:04
Sindel Havacılık A.Ş.'nin Hava Taksi İşletme Ruhsatı İptal Edildi Chelt Havacılık Haberleri 0 19 Şubat 2011 00:28