IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2011, 22:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SHGM'nin kararı kıyameti koparttı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün charter firmalarının kendi bilet satış sistmelerinden bilet satmalarını durdurma kararı olay oldu. Bir ülkeden THY’nin uçuşlarının durdurulacağı bilgisi geliyor...


Geçtiğimiz hafta WizzAir’in uçuşlarını durduran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, diğer charter firmalarına da uyarı yazısı göndermiş ve 30 Haziran’a kadar sure vererek kendi bilet sistemlerinden bilet satmamaları konusunda ikaz etmişti.

Bu uyarılardan biri de Air Arabia Maroc’a Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde gönderildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uyarıların dikkate alınmaması halinde uçuşların durdurulacağı uyarısında bulunmuştu.

Air Arabia Maroc ise Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuşların durdurulmaması için çare ararken, Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de radikal bir karar almaya hazırlanıyor.

Türk Sivil Havacılığı ile Fas Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasında yapılan ikili anlaşmaya gören karşılıklı 7 sefer yapılması öngörülüyor. Bu seferler Fas tarafından Fas Kraliyet Havayolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’na 3 sefer olarak kullanılıyor. THY ikili anlaşma çerçevesinde verilen tüm hakları kullanarak Fas’a haftada 7 sefer uçuyor.

Fas tarafı ikili anlaşma çerçevesinde diğer hakkını Air Airabia Maroc olarak kullanmak isterken Air Arabia Maroc’un Türk Sivil Havacılığı tarafından Fas şirketi olarak henüz kabul edilmediği ifade ediliyor.

Ülkemize daha fazla turist gelmesi için ara bir formülle uçmasına müsaade edilen bu şirketlerin Türk Sivil Havacılığı nezdinde tarifeli şirket kapsamına alınması için yapılan görüşmeler sonuca ulaşmazken, toplantı talepleri de SHGM tarafından henüz kabul edilmedi.

Bir yılda yaklaşık 50 bin turist getiren Air Arabia Maroc, geçici çözüm olarak tur şirketlerinin hazırlayacağı paketler üzerinden uçuşlarını sürdürme konusunda adımlar atarken, AirportHaber Fas Sivil Havacılığı'nın sorununun çözülmemesi halinde THY’nin uçuşlarının durdurulacağı bilgisine ulaştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçan tüm charter firmaları aynı endişeyi yaşarken, havacılığın gelişmesini ve ülkemize daha fazla turist gelmesini isteyen hükümetin bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

Seçimlerin ardından oluşacak olan yeni bakanlar kurulundan sonra Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturması beklenen Binali Yıldırım’ın bu konuları gözden geçirmesine kesin gözle bakılıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kararı, koparttı, kıyameti, shgmnin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu'nun Bahçeli'ye Verdiği Yanıt Alkış Tufanı Koparttı Desmont Haber Arşivi 0 13 Ocak 2015 19:37
Parayı az bulan gaspçılar kulak koparttı pyracantha Haber Arşivi 0 14 Aralık 2010 20:40
2012 kıyameti Ruhadam Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2009 17:38