IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2011, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antalya'da Side Show





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Antalya'nın Manavgat İlçesi'nin turistik beldesi Side semalarında dünyanın sayılı akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk'ün 9 dakikalık gösterisi binlerce yerli ve yabancı izleyiciyi büyüledi. Öztürk, yerden sadece 3 metre yükseklikteki kurdeleyi uçağıyla kesti. Öztürk, her gösterinin ardından 2 kilo verdiği söyledi.

Side Belde Belediyesi ve dünyanın sayılı akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk'ün organizasyonunda düzenlenen Airshow SİDE başladı. 2 gün devam edecek Airshow SİDE'de akrobasi uçuşları ve gösterilerin ilk gününde Side'nin 3.7 kilometrelik sahilinden ilgiyle takip edildi. Side Belde Belediye Başkanı AK Partili Abdülkadir Uçar, gökyüzünün kendisinde 25 yıllık bir tutku olduğunu söyledi.

Genç yaşlarında Hava Harp Okulu sınavlarına girdiği ve o tarihte gerçekleştirdiği 2 sorti uçuşun kendisinde havacılık merakı yarattığını anlatan Başkan Uçar, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Airshow SİDE'nin "Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği istikbalin gökte olduğunu söylediği o tümcesinin altında biz de belediye olarak sosyal katkı" amacı taşıdığını söyledi.

Airshow SİDE'ye özellikle gençleri 'havada işlerin nasıl döndüğünü, havada heler yapılabileceğini göstermek' istediklerini anlatan Başkan Uçar, amaçlarının uluslararası ayağı olan ve Side Kültür ve Sanat Festivali gibi marka değerine sahip bir etkinlik yaratmak olduğunu söyledi. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Airsohiw SİDE'nin bu hedef doğrultusunda atılmış bir adım olduğunu kaydeden Başkan Uçar, "Türklerin ve Türk pilotlarının havada ne kadar yetenekli olduklarını buradaki yerli ve yabancı misafirlerimize göstermek istiyoruz" dedi.

SİVİL HAVACILIK SERGİSİ

Airshow SİDE, Türkiye havacılık tarihinin en önemli süreçlerini Nuri Demirağ'ın fotoğraflarıyla anlatan 'Cumhuriyetin İlk Sivil Havacılık Çabası' başlıklı serginin açılışıyla başladı. Side Belediyesi Sivil Havacılık Parkı'nda açılan sergi 1935 yılında, Atatürk'ün Türk Hava Kuvvetleri'ne 10 bin lira bağışta bulunarak başlayan dönemde başarılı iş adamı Demirağ'ın servetini riske ederek gerçekleştirdiği yatırımları anlatıyor. Sergi, yaklaşık 60 tarihi fotoğraftan oluşuyor.

HEYECANLI DAKİKALAR

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören organizasyon Erdoğan Şanlı'nın paraşüt ve paramotor gösterisiyle sürdü. Şanlı'nın paraşütle ani manevraları ve yere hızlı bir şekilde inmesi seyircilerin yüreklerini ağzına getirdi, heyecanlı dakikalarla neden oldu. Model helikopter ve uçak gösterisiyle devam eden Airshow Side'de gökyüzü İstanbul Havacılık Kulübü uçaklarına bırakıldı. Light Sport Aircraft (LSA) uçaklarının geçişi ilgiyle izlenirken Ayjet Uçuş Okulu'na ait çift motorlu eğitim uçağının sahile 12 metrelik alçak geçişi alkış aldı. Airshow SİDE'de orman yangın söndürme helikopterinin alçalarak denizden aldığı yaklaşık 1 ton suyu geri bırakması ise Side sahilini dolduran yüzlerce turist tarafından heyecanla karşılandı.

GÖKYÜZÜNDE YUVARLANDILAR

Airshow SİDE'nin son bölümünde ise Side semalarında Amerikalı ünlü akrobasi pilotu Barrett Brummett ve Türk akrobasi Ali İsmet Öztürk vardı. İkili, tarihi Side Antik Tiyatrosu'nun üzerinden gösteri alanına beraber girdi. Pilot Öztürk'ün, kendi tasarımı 407 beygir gücündeki uçağı 'Mor Menekşe' ve Amerikalı Pilot Brummett'in 300 beygir gücündeki 'Pitts S2B' tipi akrobasi uçağı gökyüzünü beyaz dumanlara boyadı. Sahneye beraber giren 2 akrobasi pilotundan Barrett Brummett solo gösterisi izleyenleri büyüledi. Pilot Brummett, uçağından bıraktığı beyaz dumanla gökyüzüne kalp çizdi.

KURDELEYİ UÇAĞIYLA KESTİ

Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, gösterisine 10. Yıl Marşı eşliğinde başladı. Öztürk'ün kıvrılarak denize doğru yaptığı 'kamikaze' dalışlarının ani manevralarla kesilerek yeniden yükselmesi yürekleri ağza getiridi. Öztürk'ün uçuş gösterisinde art arda sergilediği birbirinden zor hareketler Side sahilindeki binlerce kişinin hayran bakışları altın gerçekleşti. Akrobasi Pilotu Öztürk'ün yerden sadece 3 metre yükseklikteki kurdeleyi uçağıyla kesmesi ise büyük alkış aldı.

HER GÖSTERİDE 2 KİLO

Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, 9 dakikalık gösterisinin ardından etkinlik alanında fotoğraflarını imzaladı, soruları yanıtladı. Öztürk, 27 yıldır havada olduğunu söyledi ve bu havacılık serüveninin 2000 yılında profesyonel olarak akrobasi pilotluğuna dönüştüğünü anlattı.

Pilot Öztürk, bu yıl ilki gerçekleştirilen Airshow SİDE'nin bir tesadüf üzerine ortaya çıktığını söyledi. Öztürk, bu yılki etkinliğin gelecek yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan Airshow SİDE'nin ön adımı olduğunu kaydetti. Side'nin gerek hava koşulları gerekse bir anda binlerce kişiye ulaşma imkanı sağlaması dolayısıyla hava gösterileri için mükemmel bir yer olduğuna dikkat çeken Pilot Öztürk, akrobasi pilotu olmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulundu. Disiplin, çok çalışmak ve işin gereklerine ilişkin bir hayat tarzının akrobasi pilotluğunun püf noktaları olduğunu belirten Öztürk, her gösterinin ardından 2 kilo verdiğini söyledi.

Airshow SİDE'de daha önce yapılacağı açıklanan 'F-16 Solo Türk' akrobasi gösterisi ise iptal edildi. Airshow SİDE, yarın gerçekleştirilecek gösterin ardından sona erecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antalyada, show, side


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güney Afrika Hava Kuvvetleri Air Show 2010 (South African Air Force Air Show 2010) Sevda Havacılık 0 12 Şubat 2011 01:11