IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2011, 17:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atatürk Havalimanı Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası açıldı




DHMİ Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binasının açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM tarafından gerçekleştirildi.
26.05.2010 tarihinde yapılan ihale yapım süreci başlayan Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binası inşaatı ve bağlantılı işleri bir yıllık bir zaman diliminin ardından tamamlanarak Havalimanının hizmetine sunuldu. 2000 metrekarelik kapalı alana sahip olan bina da, 5 itfaiye aracı kapasitelik garaj, depo, idari odalar, yatakhaneler ve spor salonu bulunmakta.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet AYDIN ve Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal ÖZUĞUR ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal ÖZUĞUR, uçak sayısı rekoru kıran Atatürk Havaalanı’nda canları pahasına, her an hazır bulunan kurtarma ekibinin yeni bir binaya kavuştuğunu ifade etti. ÖZUĞUR konuşmasında, “Genel Havacılık Apronu’nda meydana gelebilecek kazalara anında müdahale için kuruldu. 5 itfaiye aracının sığdığı 2000 metrekarelik binanın yanı sıra, bu işimizle bağlantılı olarak yüklenici firma tarafından, 250 mt beton bağlantı yolu, 600 mt açık kanal, 2000 m2 saha betonu, açık otopark asfalt kaplama işi ve su deposu işleri yapılmıştır. Binamız toplamda 2 milyon 636 bin TL’ye mal oldu.” dedi.
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet AYDIN ise, yıllık 30 milyonluk yolcu kapasitesi ve yaklaşık 6000 güvenlik çalışanı olan havalimanının yeni ek binasının herhangi bir kaza veya yangın anında ilk kurtarma noktası niteliğinde olduğunu belirtti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, yaptığı konuşmada “Havalimanımız Cumhuriyet’in kuruluşuyla hemen hemen yaşıt. Atatürk Havaalanı, zaman içerisinde gittikçe artan bir pratikle karşı karşıya. 2003 yılında Türkiye’de toplam hava trafiğinin %64’ünü, yani üçte ikisini karşılayan bu havaalanı, o dönemlerde 10 milyonun altında yolcu hareketine hizmet verirken, bugün toplam hava trafiğindeki payı %40’ın altına inmiş ancak yıllık trafiği 30 milyonu aşmıştır. Bu sene 35 milyonun üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Kısacası Türkiye’deki toplam uçuşun üçte biri tek başına Atatürk Havalimanı’nda yapılmaktadır. Havalimanımızın kapasitesi fiziki imkânlar dolayısıyla daha fazla büyütülememektedir,” dedi.
Bakan Binali YILDIRIM, mevcut kapasiteyi olabildiğince etkin kullanarak, seyrüsefer araçlarını geliştirerek, hava trafik kontrol sisteminin modernleştirilmesi ve yaklaşma sistemlerinin tekrar iyileştirilmesiyle birlikte, kapasitenin neredeyse %80’in üzerinde artırıldığını belirtti.
Havaalanlarında emniyetin her şeyden önce geldiğini söyleyen Bakan Binali YILDIRIM, sözlerini şöyle sürdürdü, “Yangın kurtarma ekipleri, pistte veya pist ışında meydana gelebilecek her türlü kaza riskine karşı 24 saat 7 gün, alesta vaziyettedir. Mutlaka herhangi bir olay anında, insanların hayatını riske sokacak her türlü tehlikeyi bertaraf edeceklerdir. Tabii ki kaza olmasını hiç ama hiç istemeyiz ama her zaman da kaza olacakmış gibi hazır ve tedbirli olmamız lâzım. Kazalarda erken müdahale, ne yapacağını bilmek çok önemlidir. Aslında tüm felaketlerde, tüm acil durumlarda olağanüstü hallerde en önemli şey, ne yapacağını bilen insanların, hangi işi kimin yapacağı çok iyi şekilde tanımlanmış bir altyapının olmasıdır. Bu deprem için de, yangın için de, sel için de böyledir. İtfaiye araçlarıyla, hangarlarıyla ve burada çalışacak personelin sosyal ve yaşam alanlarıyla, bu tesisleri kuracağız. Ama bundan da önemlisi, personelin sürekli hazır halde tutulmasıdır. Yani bu tip olaylara nasıl müdahale edeceğini bilmesi, olay halinde bir panik havasının yaşanmamasıdır. Bunun için de sürekli ‘röle eğitimleri’ dediğimiz eğitimler yapılmakta, bir olay meydana geldiğinde de süratle olay yerine gidip müdahale ederek kazanın ve olası vahim sonuçlarının büyümeden bertaraf edilmesi hedeflenmektedir.” dedi.
Konuşmaların ardından yeni yapılan Kurtarma ve Yangın İstasyonu Ek Binasının açılışı Bakan Binali YILDIRIM ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından binayı gezen Binali YILDIRIM ve beraberindeki ekip, binayı yapan mühendislerden bilgi aldılar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
açıldı, atatürk, binası, ek, havalimanı, istasyonu, kurtarma, ve, yangın, İstasyonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk Havalimanı'nda korkutan kaza LeyLa Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2011 14:07
Atatürk Havalimanı'nda hamster alarmı Chelt Havacılık Haberleri 3 16 Mayıs 2011 00:28
Ekleme Shell Biga İstasyonu Hizmete Açıldı wHiSkEy Haber Arşivi 0 23 Aralık 2010 21:17
Atatürk havalimanı'nda kaza PopSy Haber Arşivi 0 23 Mart 2009 11:26