IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2011, 13:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
THY kurumsal müşteri atağına geçti




THY, 'Next in Corporate Travel 2011' kapsamında Fransa, İtalya, Belçika ve Hollanda'dan gelen CEO'ları ve şirket üst düzey yöneticilerini ağırladı.

Türk Hava Yolları (THY)'nın bu yıl 3'üncü kez düzenlediği 'Next in Corporate Travel 2011' konferansı kapsamında; Fransa, İtalya, Belçika ve Hollanda'dan gelen 600 firmanın 1.000 üst düzey yöneticisi İstanbul'da 4 farklı haftasonunda misafir edildi. Bu çalışma ile Avrupalı firma yöneticileri, THY'nin uçuş keyfini deneyimleme fırsatı buldu.

Tohumları 4 sene önce atılan ve hassas bir çalışmanın ürünü olan NICT projesi ile kurumsal pazarlamada atak yapmayı hedeflediklerini söyleyen Türk Hava Yolları Kurumsal Anlaşmalar ve Pazarlama Müdürü A. Oğuz Karakaş, 'THY olarak global şirketlerin milyar eurolar seviyelerine yaklaşan yıllık seyahat bütçelerinden daha fazla pay almayı amaçlıyoruz.

Bu stratejiye ilk olarak 2009 yılında başladık ve Almanya merkezli şirketlerin CEO'larını İstanbul'da misafir ettik. Geçen yıl ise Avusturya, İsviçre, İngiltere ve İrlanda'dan büyük ve orta ölçekli firmaların üst düzey yöneticilerini İstanbul'da ağırladık'' dedi.

BİR KEZ UÇAN VAZGEÇEMİYOR

3 yıldır devam eden kurumsal pazarlama atağının THY'ye önemli ölçüde katkı sağladığını anlatan Karakaş, 'Elde ettiğimiz önemli bir veri var: THY ile bir kere uçan kişi mutlaka tekrar uçuyor. Yani bir müşterinin THY'yi tercih etmesini sağlamak için yapmamız gereken tek şey, o kişinin bir kere THY uçuşunu deneyimlemesini sağlamak. NICT ile bunu yapıyoruz. Buraya gelenlerin yüzde 80'i THY ile ilk kez uçuyor'' diye konuştu.

KURUMSALIN PAYI %6'YA ÇIKTI

TÜRK Hava Yolları'nın kurumsal müşteri segmentine sadece son 3 yıldır eğildiğine dikkat çeken A. Oğuz Karakaş, 'Milyar dolarlık ciroların döndüğü bu segmentte, bundan 3 yıl önce THY neredeyse yoktu. Toplam ciro içinde kurumsal pazarın payı yüzde 1'in altındaydı. Çalışmalarımız sonucunda bu payı yüzde 6'ya çıkardık. Hedefimiz ise yüzde 20'yi yakalamak'' diye konuştu.

Özel izinle hangarları gezdiler

KONFERANS bitiminde THY'yi yakından tanımak üzere Atatürk Havalimanı'na giden yabancı işadamları, Turkish Do&Co'da yenilen yemeğin ardından, CIP salonu Lounge İstanbul'u, havalimanını ve özel izinle hangarları gezdiler. Yabancı işadamları, bu deneyimden çok etkilendiklerini dile getirdiler.

%50'si satışa dönüyor

ORGANİZASYON sonrası katılan firmaları takip sürecine başladıklarını ve 'Turkish Corporate Club' ürününü pazarlama sürecini yaptıklarını vurgulayan A. Oğuz Karakaş, ''Katılımcı firmaların yüzde 50'ye yakını yaşadığı bu uçuş deneyimi sonrası THY ile kurumsal iliski kuruyor'' dedi.

Sırada İspanya ve Iskandinav ülkeleri var

KURUMSAL pazarlama ve NICT konusunda THY'nin çözüm ortağı ve stratejik pazarlama danışmanlık ajansı konumunda olan ADBA A.Ş.'nin yöneticilerinden Menend Esemenli ise NICT'te bu yıl konuşmacı olarak Arçelik, UBS, Ericsson, Novo Nordisk, Bank of America'nın yöneticilerinin de yer aldığını ve gelen misafirlere deneyimlerini aktardıklarını ve de ayrıca konferansın katılımcıları arasında ise Schweppes, Orange Telecom, Deceuninck, EMI Music, Kone Crane gibi firmaların bulunduğunu belirtti. Esemenli önümüzdeki yıl da NICT kapsamında İspanya ve İskandinav ülkelerinin ağırlanacağını sözlerine ekledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atağına, gecti, kurumsal, thy


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pardus Kurumsal 2 Çıktı! Ocean GNU, Linux ve UNIX 1 23 Şubat 2011 16:43
Kurumsal Network Mimarisi Julw Ağ, Network ve Networking 0 16 Nisan 2008 07:41