IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2012, 23:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AHL, 'Open Gate' uygulamasına geçiyor.




2011’i rekorlarla kapatan Atatürk Havalimanı'nı, 2012 için çok önemli gelişmeler bekliyor. Yolcu ve uçak trafiğinde çift haneli büyüme kaydeden Atatürk Havalimanı, 2011’de yaklaşık 37 milyon 500 bin yolcu tarafından kullanıldı.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV’ın İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, günlük yolcu sayısı 100 bini bulan havalimanında önümüzdeki mart ayında Open Gate uygulamasına geçilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 23 milyondan fazla yolcunun geçiş yaptığı dış hatlar terminalinde yolcular pasaport kontuarlarından hemen sonra güvenlik işlemlerine tabi tutulacak. Uzun zamandır tartışılan ve daha önce güvenlik sebebiyle izin verilmeyen uygulama sonrasında uçağa binerken kapılarda sıkıntılar yaşanmayacak. Dünyada birçok meydanda uygulanan bu sistemle yolcular, terminalde stressiz ve daha kaliteli zaman geçirecek.

SIKINTILAR AZALACAK

Kemal Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi: Son güvenlik ve pasaport bankolarını birbiri peşi sıra ekleyeceğiz. Yani yolcu bir anda hem pasaporttan hem de nihai güvenlik taramasından geçecek ve yolculuk öncesinde daha özgür hareket edebilecek. Open Gate uygulamasına mart ayı itibariyle geçmek istiyoruz böylece terminal içerisinde hem operatörler hem yolcular rahatlayacak.

Bunun dışında inovasyon anlamında da çalışmalarımız var. Yolcunun tamamen kendi başına, kendi check-in’ini yapabileceğini Self check-in kiosklarını çoğaltacağız. Ayrıca yolcuya havalimanı veya uçuşla ilgili bilgiler vermek için bilgilendirme kioskları koymayı planlıyoruz.

KAPASİTESİ ARTACAK

2011’de uçak iniş-kalkış kapasitesi Devlet Hava Meydanları’nın yaptığı çalışmalarla saatte 50 uçağa çıkarılan Atatürk Havalimanı'nın yeterli gelmeyen kapasitesinin 2012'de daha da arttırılması hedefleniyor. Dış hatlarda 116 havayolu 226 destinasyona uçuş yaparken geçen yıl aralarında Asiana, China Southern, Air Transat ve Hainan’ın da bulunduğu 11 yeni havayolu Atatürk Havalimanı’na uçmaya başladı.

Türkiye’nin dışa açılan kapısı 2012’de de gözde olmayı sürdürecek. Çok sayıda havayolunun Atatürk Havalimanı’na uçmak istediğini belirten Kemal Ünlü, “Slot sıkıntısı ve ikili anlaşmalarda karşılıklı konulmuş frekans kısıtlamaları gibi sorunların çözülmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye'de geçtiğimiz sene itibariyle ilk olarak open gate uygulamasına Dalaman ATM Havaalanı geçiş yapmıştı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ahl, gate, geciyor, open


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran elektronik kelepçe uygulamasına geçiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2009 22:39