IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Nisan 2012, 02:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
D-8 Ülkeleri, Türk Modeli olarak bilinen Yap İşlet Devret Modeline hayran kaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün TAV ve TAI işbirliği ile gerçekleştirdiği "D-8 Havaalanı Yönetimi ve İşletimi" ile "D-8 Havacılık Endüstriyel İşbirliği Çalıştayları" tamamlandı.

Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Mısır, İran, Nijerya ve Türkiye kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile 4-5 Nisan 2012 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Airport Otel'de düzenlenen çalıştaylarda Türk Modeli olarak bilinen Yap İşlet Devret Modeli büyük ilgi topladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ çalıştayların kapanışında yaptığı konuşmada, kamu ve özel sektörü bir araya getiren ve teknik gezileri de kapsayan çalıştayın başarıya gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki süreçte olgunlaştırılması planlanan önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Genel Müdür Bilal EKŞİ, D-8 Ülkeleri çatısı altında THY ile Garuda Havayolları, MNG Havayolları ile GMF Aero Asia, TAV Havalimanları Holding ile PT Angkasa Pura II. Şirketi ve Kahire Uluslararası Havalimanı TB3 Terminal binası yapımı konusunda daha önce yapılan anlaşmalara dikkat çekerek, çalıştay sonucunda alınan kararların da önümüzdeki süreçte olgunlaşarak yeni işbirliklerinin oluşacağını belirtti.


Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile My Teknik, Turkish Teknik ve MNG Teknik gezilerinin de bilgi paylaşımı ve görüş alışverişine olanak vererek işbirliği fırsatlarının geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını belirten Genel Müdür Bilal EKŞİ, yapılan görüşmeler sonunda gündeme gelen ve olumlu bulunan teklifleri şu şeklide sıraladı:


- TAV yetkileri ile Nijeryalı katılımcılar arasında yapılan görüşmelerde, bu yıl içinde yenilenmesi planlanan Nijerya Havaalanı ile ilgili yatırım fırsatları,
-Mısır Sivil Havacılık Otoritesi'nin havaalanı hizmetleri konusunda SHGM'den teknik destek talebi,
-Mısır ve HEAŞ temsilcileri arasında, eğitim fırsatları ve bilgi değişimi gibi konularda işbirliği imkanları ve bu yıl içinde HEAŞ'a düzenlenecek bir ziyaret,
-Bangladeş Sivil Havacılık Otoritesi'nin SHGM'den güvenlik kapasitesinin attırılmasına yönelik eğitim talebi,
-Tüm üye ülkerin terminal yönetimi ve Türk Modeli olarak bilinen Yap İşlet Devret Modeli hakkında deneyim paylaşımına gitme teklifi

Genel Müdür Bilal EKŞİ, söz konusu kararların vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi konusunda SHGM olarak gerekli çalışmaların bir an önce yapılacağını kaydetti.

Kapanış Toplantısı'nda katılan Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı(ECAC) Başkanı Catalin RADU yaptığı konuşmada, ECAC'ın temel amacının uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini sağlamak üzere sivil havacılık otoriteleri arasında işbirliği olduğunu belirterek, D-8 ülkeleri Havacılık Çalışma Grubu'nun ve faaliyetlerinin örgütün temel standartların sağlanmasına hizmet etmesi bakımından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Özellikle havacılık teknolojilerindeki hızlı gelişmelere paralel olarak endüstriyel işbirliğinin ortak çıkarlar ve sürdürülebilir büyüme için taşıdığı öneme dikkati çeken ECAC Başkanı RADU, D-8 Ülkeleri arasında düzenlenen çalıştayların başarıyla sonuçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

D-8 Genel Sekreteri Widi PRATIKTO ise konuşmasında, özellikle Yap İşlet Devret Modeli ve sivil havacılıktaki diğer uygulamalara yönelik paylaşımların çok faydalı olduğunu söyleyerek, D-8 ülkeleri arasındaki inanç ve tarih birlikteliğinin işbirliklerinin güçlendirilmesi açısından önemli bir unsur olduğunu belitti.

Kapanış Toplantısı, katılımcılara plaketlerin takdim edilmesi ile sona erdi.



SHGM

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilinen, d8, devret, hayran, işlet, modeli, yap, İlkeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Satanizmin Simgesi Olarak Bilinen Pentagram Afrodit Felsefe 0 30 Aralık 2011 10:35
Kalorisiz olarak bilinen tatlandırıcılar kilo aldırıyor Sükût Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 25 Temmuz 2008 14:17