IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2011, 13:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçak Yolculuğu ve Güvenliği




Ucak Yolculugu ve Guvenligi

Oncelikle Pasaportunuzu, paranizi, diger degerli esyalarinizi guvenli bir yere koyunuz, ve surekli nerede oldugu aklinizda bulunsun. Ayrica bu belgelerin onemli sayfalarinin fotokopilerini de cekip diger valizlerinizin icine yerlestirin.

Ozellikle pasaport gibi belgeler kayboldugunda yenisini cikarmak ve seyahate devam etmek oldukca zordur. Ayrica bir para kesesi sahibi olun ve cuzdaninizi, degerli esyalarinizi ve nakit paralarinizi, bu keseye koyarak elbisenizin icerisine dusmeyecek sekilde dikiniz veya yerlestiriniz. Amerika'da hickimse nakit para tasimaz, siz de sadece 20 dolar civari bir nakit para tasirsanizi gunluk ihtiyacalarinizi icin yeterlidir.

Mumkun oldugunca goze batmayin, cok gosterisli veya parali gozukurseniz o zaman hirsizlarin hedefi olursunuz. Uluslararasi ucuslarda en az iki saat onceden havaalaninda bulunmaniz gerekmektedir. Bu cok onemlidir. Yani ucagin kalmasina 1 saat 30 dakika kala giderseniz sizi geri gonderirler. Local ucuslarda ise 45 dakika oncesi yeterli, ama yine de sira olabilecegini dusundugunuz zamanlar daha erken gitmek yararli olur.

Havaalanina geldiginizde once yapmaniz gereken hangi sirket ile gidecekseniz onlara ugramak ve biletinizi almaktir. Biletiniz daha onceden aldiysaniz bile valizlerinizi birakmak ve havaalanina vardiginizi belirtmek (check-in) yapmak, ve kapidan gecis icin gerekli belgeyi almak icin ugramak zorundasiniz.

Simdilerde hemen hemen butun hava yolu sirketlerinin giselerinin onunde kiosk gibi elektronik sistem ile kendi check in inizi yapip biletinizi print edebilir hatta valizinizi de birakabilirsiniz. Daha sonra valizlerinizi ya oradaki gorevli etiket yapistirarak alir yada sizden bagaj bolumune birakmanizi ister. Oradaki gorevli valizinizin kilitli olup olmadiginiz sorar. Kilitli ise acmak zorundasiniz yoksa kilidi kirarlar.

Eger gec kalacaksaniz havaalani arayip bilgilendirirseniz size bir sonraki ucaktan yer ayarlamak daha ugrastirici oldugu icin ucagi yarim saate kadar bekletirler. Veya baska bir degisle siz birilerini beklemek icin yarim saat ucak icinde bekleyebilirsiniz. Onun icin aktarmali ucuyorsaniz en az bir saat zaman olsun arada.

Guvenlik kapisindan gecerken ayakkabilarinizi, cantanizdaki elektronik pilli elektronik esyalari (laptop gibi), uzerinizdeki veya tum metalleri oradaki kaplara birakmaniz istenecektir. Ayrica rasgele secilen kisileri veya sadece cantanizi acmak ve incelemek icin de sizi kenara cekip arama yapabilirler.

Kapidan gectikten sonra ilk olarak ucak tarifelerine bakip ucaginiz ile ilgili son bilgileri ogrenin. Genelde ucaga bineceginiz Gate degisebilir, veya ucus saati degisebilir. Buyuk havaalanlarinda Concourse denilen bolumler vardir. Genelden her buyuk havaalani sirketinin bir concourse si vardir. Bu Concourse ler arasi uzak oldugu icin trenler veya otubus hatlari vardir. Bunlarin nerede oldugunu hemen tesbit ediniz. JFK, LGA, LAX, ve SFO gibi havaalanlari cok buyuk oldugundan guvenlik kapisindan gectikten sonra ilgili Gate ulasmaniz uzun zaman alabilir, onun icin yemek veya tuvet ihtiyaciniz var ise kendi Gate inizi bulduktan sonra halledin.

Ucaga bindiginizde kendinizi rahat hissedin, karninizin ac olmadigindan emin olunuz, (kusmamak icin) kaninizda su, cukulata, dergi, walkman, gibi seyler bulundurun. Ucak kalkarken ozellikle buyuk ucaklar yuksek hizlarla yukseldiklerinden ve guvenli ucus yuksekligi daha buyuk oldugundan cok kisa surede cok yukseklere cikmak zorundadir. Bu da kalkis sirasinda biraz yuzunuzu gerecektir. Guvenli ucus yuksekligine ulasildiginda kemerlerinizi cikarip tuvalete gidebilir, laptopunuzu acip walkman dinleyebilirsiniz. Ozellikle uluslararasi ucuslarda yemek servisi verilemektedir. Diger ucuslarda ise soda ve cerez dagitilmaktadir.

Eger cikis kapilarinin yaninda oturuyorsaniz sizden acil bir durum aninda kapiyi acma sorumlulugunu kabul edip etmediginiz sorulacaktir. Eger bu sorumlulugu yerine getirmek istemiyorsaniz bildirin ve yerinizi degistireceklerdir. Yolculuk sirasinda uyumayi dusunuyorsaniz, boyun yastigi ve ozellikle kucuk ucak ile ucuyorsaniz cok gurultulu olacagindan gurultu kesici boise kulakliklardan almaniz tavsiye edilir.

Ucagin ozellikle kotu hava kosullarinda tirbulansa birmesi oldukca dogaldir. Korkulacak birsey yok, bu durumlarda zaten pilot onceden size anons yaparak kac dakika surecegini ve ne kadar siddetli olacagini belirtecektir. Yolculugun en tehlikeli ani ucagin yere inmesidir. Tekerleklerin yere vurdugunu hissettiyseniz ve kanatlardaki frenlerin acildigini gorduyseniz yolculugunuz bitmis demektir. Ama ucaktan inmeniz yarim saati, bavulunuzu almaniz bir saati ve havaalanini terketmeniz iki saati alabilir. Ozellikle uluslararasi ucuslarda bu zaman artar.

Best Flights : )

__________________
Sonsuza dek özlemimsin Gökçe`m...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ucak, yolculuğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Uçak Yolculuğu! pyracantha Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2011 19:23
Kargayla Eşeğin Uçak Yolculuğu Afrodit Fıkra 1 25 Eylül 2011 17:50
Gebelikte Uçak Yolculuğu Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 09:19
Çocukla Uçak Yolculuğu Sır Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ekim 2010 22:34
Uçak yolculuğu kabusa dönüşmesin PuSAt Sağlık Köşesi 3 01 Mayıs 2006 14:01