IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By manikdepresif
  • 1 Post By Seyra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2024, 17:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ölüm Konseri




Örümceklerin arasinda bir tanesi vardir ki zehrinin şiddetiyle akrep ve yilanlari bile geride birakir. "Büyü" adı verilen bu örümceğin ısırdığı insana ölmüş gözüyle bakılır.
-
-
Kaliforniya'da bir konser turnesine çıkan ünlü bir kemancı, bu eyaletin kuzey kısmındaki Sacremento şehrine gelmişti. Orada bütün meslek hayatinin en heyecanli maceralarindan birini yaşayacağını adamcağız nereden bilsin ...?
Olayi onun ağzından dinleyelim.
-
-- << Bir Cumartesi akşamı Sacramento'daki Davis karargahında askerlere bir konser veriyordum. Dinleyicilerimin alkışları müthiş olmuştu. İlle de tekrar bir şeyler çalmamı istediler. Bunun üzerine Sarasate'nin "Cingene havaları"ni onlara dinletmeye karar verdim. Birkac dakikadır kutusunda duran kemanima uzandim. Salonda çıt yoktu. Meşhur parçanın ilk notaları sessizliği yırttığı sırada, gözlerimi kıstım. Kemanımdan başka birşey görmez olmuştum. Bir de ne göreyim... Çalgımın ton deliklerinin birinden bir cift komik, sıska bacak çıkmakta idi.
-<< Aldırmayarak çalmaya devam ettim. Az sonra, ikinci kısım sona ererken ton deliğinden sekiz bacaklı bir siyah örümcek çıktı. Yaklaşık olarak dört santim uzunluğundaydı, cilalanmış gibi parlayan gülle biçiminde siyah bir gövdesi vardı. Kemanımın üzeri çok hoşuma gitmiş olacaktı ki, yayım yanından geçerken bile gerilemedi.
--- << Tabii çalmama bir saniye araverip muzır hayvanı yere düşürmem mümkündü. Ama dinleyicilerimi daldıkları hayal aleminden ayırmak istemedim..
--<< Böylece , gözlerimi siyah mahluktan ayırmadan çalmaya devam ettim. Birkaç dakika sonra, sondan bir evvelki kısmın nihayetine doğru idi, örümcek birden koşmaya başlamaz mı ?.. Kemanımı boydan boya geçti. Parmaklarıma iyice yaklasti. Birkaç kere keman boynunun altında gözden kayboldu.. Bana enikonu yaklaştığı, birkaç kere, onu göremez oldum. Birkaç saniye sonra en umulmadık yerde tekrar meydana çıktı. Artık rahatım bozulmaya başlıyordu. Kemanı silkeleyip onu düşürmeye çalıştım, olmadı.
--<< Artık doğru dürüst çalmak kabiliyetini kaybediyordum. Alnımdaki ter taneleri birikmişti. Bu arada örümcek, kemanın üstündeki koşusuna aralıksız devam ediyordu. Bu sefer taktiği değiştirip yakınıma geldiği zaman onu üfleyerek düşürmeye denedim. Ama bütün çabalarıma rağmen bu da olmadı.
--<< Sinirim fena halde bozulmuştu ! Eh ne isterse yapsın ! diye söylenerek gözlerimi kapadım Son kısma adeta mekanik tonlarla başladım.
--<< Ufak sahnenin perdesi inerken, kemanım elimde olduğu halde sağa, sola eğiliyordum. Örümceği unutmuş gibiydim. Ancak bana eşlik eden piyanist gelip de son kısımda beni sinirlendiren şeyin ne olduğunu sorduğu zaman aklım başıma geldi.
--<< Bir örümcek, diyerek hayvanın hala üzerinde koşuştuğu kemanı ona gösterdim.
--<< Piyanist kemanı ani bir saldırışla elimden kopardı ve kıymetli bir Stradivarius olmasina aldırış etmeyerek yere fırlattı.
<<-- "KARA DUL, diye bağırdı. -Allah aşkına söyleyin sizi ısırdı mı yoksa ?
<<- Beni yana iterek tahtaların üstünde tepinmeye başladı ve nihayet kaçmaya çabalayan örümceği ezmeyi başardı. Sonra haber yolladı. Birkaç dk sonra bir doktor, arkasında birkaç asker olduğu halde sahne peyda oldu.
<< Beni apartopar sıhhiye barakasına sürüklediler. Isırılmadığımı söylememe kimse aldırış etmedi. Frakımın ceketi adeta koparılcasına çıkarıldı., gömleğimin kolları sıvandı, bir an sonra kolumun etine bir iğne saplandığını duydum.i
<< Belli zaman geçip bende telaş uyandıracak bir belirti telaş uyandıracak bir belirti göremeyince doktor; - Eh, ucuz kurtuldunuz. dedi Halkın Kara Dul olarak tanidigi bu büyü örümceğinin ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuzdur herhalde. Isırığından yalnız Birleşik Amerika'da her yıl elliden fazla insan ölüyor. Bu, bazen serumun tesirini göstermesinin beklendiği saniyeler arasında oluyor..
<< Biraz sonra enjeksiyonun tesirinden adeta sarhoş halde otelime dönüyordum. Bir gün için bu kadar heyecan yeterdi ! Zaten o günü öyle kolay unutamayacaktim.
-
-
-
Kaynak : Hayvanlar Ansiklopedisi Yazan: Karl Lemnitzer

__________________
Bana sihirli kelimeyi söyle
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Ocak 2024, 18:21   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ölüm Konseri




Biz uçan sinekten korkuyoruz adam resmen örümcekle konser vermiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Ocak 2024, 19:31   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ölüm Konseri




vay be..........

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ölüm, ölüm dediğin nedir ki gülüm ? Ben senin için yaşamayı göze almışım.. CORDON BLEU IF Sözlük 6 08 Kasım 2022 20:15
Ankara'da Yılın Konseri: Duman Konseri 13 Aralık 2019'da Milyon Performance'da! Kalemzede Konserler & Etkinlikler 3 13 Aralık 2019 19:35
Ölüm (VOLTAİRE) | “Ölüm olmasaydı onu icat etmek zorunda kalırdık.” Kalemzede Felsefe 0 09 Nisan 2012 07:50