IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2010, 15:38   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık Üretimi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • 1- Akvaryumun Hazırlanışı
  • 2- Yem Seçimi
  • 3- Üreme

1. AKVARYUM’UN HAZIRLANIŞI

Üretimde kullanılacak ideal akvaryum 30 lt. Altında olmamalıdır. Akvaryumun tabanı boş kalmalıdır. Ayrıca akvaryumu ikiye böleceğimizden bir adette, akvaryumun enine ve boyuna kesilmiş cama ihtiyaç olacaktır. Bu aşamada filitreye gerek kalmayacak. ( Köpük yuvayı, bozma ihtimali olduğu için). Tabiî ki akvaryum suyu mutlaka dinlendirilmiş ( 2 gün) su olmalıdır.

2. YEM SEÇİMİ & YEMLEME

Balıklardan verim alınması isteniyorsa kaliteli, pul yemler tercih edilmelidir. Ayrıca balıkların kondisyon kazanmasında, canlı yemler büyük rol oynar. ( Artemia salina, tubifex, su piresi… vb. ) Balıklarınızı günde 2 sefer besleyiniz. Ancak her gün aynı yemi yiyeceğinden, tek yönlü beslenme olacaktır, bu da randımanı olumsuz yönde etkiler. Örneğin 1. gün pul yem verilmiş ise 2. gün canlı yem verilebilir. Canlı yemin bulunmaması halinde, ev yapımı yemlerle de takviye yapılabilir. Haftada bir haşlanmış ıspanak verilmesinde fayda vardır.

3. ÜREME
Üretimde kullanılacak çift, 5 cm ‘den küçük ve rengini kaybetmiş olamamalıdır. Önceden hazırlanmış ve ikiye bölünmüş akvaryuma bir tarafa dişi, diğer tarafa ise erkek alınır. Isı 30 C ‘ye çıkarılır ve havalandırma durdurulur. Erkek, dişiyi karşısında görünce o günden itibaren köpük yuvayı yapmaya başlar. Bu 1 hafta kadar sürer. Bu sürede dişi çok iyi beslenmelidir özellikle canlı yemlerle. Dişinin hazır olduğunu karnının şişmesinden ve erkekle ortadaki cama gelip birbirlerine kur yapmalarından anlaşılabilir. 1 haftanın sonunda belirlenen saatte ortadaki cam, köpük yuvayı bozmayacak şekilde yavaşça kaldırılır. Dişinin hızla köpük yuvanın altına yüzdüğü gözlemlenir. Erkek hemen dişinin vücudunu sarar ve burnuyla dişinin karnına yavaşça dokunur. Bu sırada yumurtalar dökülmeye başlar aynı anda ise erkek de spermlerini salgılar ve döllenme gerçekleşir. Dişi bu arada 1–2 dk baygın kalır. Yumurtaların aşağı düştüğünü gören erkek hızla yumurtaları köpük yuvaya yerleştirir. Bu işlem bittikten sonra dişi mutlaka ayırılmalıdır yoksa erkek, dişiyi yumurtaları tehdit edecek unsur olarak göreceğinden dişiye zarar verecektir. Yumurtalar 3. günden itibaren çıkmaya başlayacak, erkek bu çıkan yavruları da hareket ettiğinden, içgüdüsel olarak zarar vermeye çalışacaktır. 3. günden sonra ise erkek yavrulardan ayırılmalıdır. Çıkan yavrular Artemia ya da toz yemlerle beslenmeli, ısı 30 C den, 28 C ‘ye düşürülmelidir. Yorgun düşen dişinin, tekrar üremesi için 1 ay beklenmelidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Üretimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üretimi Durdurulacak! Rhytia Haber Arşivi 0 16 Eylül 2013 01:42
iPhone 5S üretimi başladı! Thetis Apple 0 13 Kasım 2012 12:43
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
Gül Yağı Üretimi Süslü Merak Ettikleriniz 1 05 Kasım 2010 06:03