IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2011, 21:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Palyaço Balığı




Deniz Canlıları \ Omurgalılar \ Amphipron ocellaris (Palyaço Balığı)

Amphipron ocellaris (Palyaço Balığı)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Latince Adı: Amphipron ocellaris

Habitatı: Batı Pasifik. Anemon balığı olarak da geçer, bazı tür anemonlara konakçılık yapar. Pasifik Carpet Anemonu tercihi olacaktır.

Beslenme Biçimi: Kuru yemi kabul eder. Canlı yem ihmal edilmemelidir.

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Üreme: Üremeyi sağlamak için 2 adet yavru balık almak uygun olacaktır. Bu türün yavrularının tamamı erkektir, akvaryumda dominant balık gelişip dişi olur. Kalan balıklardan biri aktif erkek diğerleri ise pasif erkek olarak kalır. Erkek dişiye göre daha küçük kalır. Anemonlar üremede önemli rol oynar ancak Anemon olması şart değildir, güvenli gördükleri başka yerlere de yumurtlayabilirler.

Işık: Normal

Tuzluluk: 1.023

Sıcaklık: 25 - 28 ºC

En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm
Reef Uyumu: Uyumlu

pH: 8.2 - 8.5

Genel Yorum: Çok sempatik ve hareketli balıklardır. Çizgi film kahramanı Nemo ile ünlerine ün katmışlardır. Dayanıklı olması sebebiyle deniz akvaryumuna yeni başlayacaklar için de uygun bir balıktır. Akvaryuma çabuk adapte olur.


Bildiğimiz gibi ''Kayıp Balık Nemo'' filmindeki nemo balığı da bir palyaço balığı idi...


ÜRETİM

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Not:Resimde gördüğünüz bitki Tüm Canlılardan herhangisi dokunma halinde Palyaço balığı hariç tüm canlıları FELÇ etme yeteneği vardır.Palyaço balıklarının özel derilerileri sayesinde hiçbir zarargelmiyor aksine hoşlanıyor tehlikeli balıklar saldırdığı anda silah olarak kullandığı o bitki içine girer.yırtıcı balıklar 5 saniye içinde felç olur.Yüce Allahımızın yarattığı güzel bir balıkdır.



Disney'in karakteri Nemo sayesinde pek çok kişi palyaço balıklarına aşina oldu. Palyaço Balıkları ya da diğer adlarıyla Anemon Balıkları; Pomacentridae ailesine mensuplardır. Üretilmesi en kolay tropik deniz balıklarından birisidir. Palyaço balıkları düzenli olarak akvaryuma yumurta döker. Yumurta ve lavraları büyük olduğu için kolayca canlı kültür yemlerinden yiyebilirler, bu açıdan bu yavruları büyütmesi diğer pek çok deniz türünün yavrusunu büyütmekten daha kolaydır.

Palyaço balıklarını üretmek istiyorsanız önce bir çifte ihtiyacınız var. İnanın ya da inanmayın tüm palyaço balıkları erkek doğar. Yetişkin oldukları zaman en büyük olan baskın balık üreyen dişiye dönüşür. 2. en büyük ve baskın ise üreyen erkeğe dönüşür. Diğer hepsi yavru ya da nötr cinsiyetli (pasif erkek) kalırlar. Eğer üreyen dişi kaybolursa; üreyen erkek üreyen dişi olacak, kalanların en büyüğü de üreyen erkek olacaktır. Bu döngü bu şekilde sürer. Eş tutmuş bir anemon balığı çifti almak bir tercih olsa da bir gurup genç balık alıp bunları beraber büyütmek genellikle daha iyi sonuç verir. Eş satın almak istiyorsanız beraber gezen balıklara dikkat edin, bazen yumurtlamış bir çift bulacak kadar şanslı olabilirsiniz. Büyük balıklar alırken dikkat etmelisiniz, dişi erkeği yaralayıp öldürebilir.

Bir diğer önemli nokta akvaryumun kurulumu. Akvaryum yeterince büyük; yaklaşlık 200 litre olmalıdır. Üretim için çifti akvaryumda yanlız bırakmak daha iyi olacaktır.

Akvaryum; güzel bir anemon, bir kaç canlı kaya ve bir kaç dikey yüzlü kaya ile dekore edilmelidir. Tabanda mercan kumu, parlak ışık, iyi bir filtrasyon ve bir protein skimmer olmalıdır. Anemon balıkları stressiz olmalıdır. Bu da agresif olmayan akvaryum arkadaşları ve iyi su şartları demektir.

Anemon balıkları karışık, güzel bir diyet ister Bu diyet kuru yemler, teke, midye ve kalamardan oluşabilir. Her gün az az ve sık sık beslemek gerekir.

Yumurtlama; balıklar ortamlarına adapte olduktan sonra 1 ile 12 ay arasında olur. Balıklar üremeye hazır olduğunda agresifleşir, erkek dişinin önünde aşağı yukarı dans eder. Beraberce seçtikleri bir kayanın üzerini ağızlarıyla temizlerler. Yumurtlama sabah erken veya akşam saatlerinde olur ve birkaç saat sürer. Erkek yumurtaların bakımını üstlenirken dişi de yuvayı korur ve erkeği denetler.

Yumurtlama 12-18 günlük periyotlarla devam eder. Eğer anne baba yumurtaları yemiyorsa yumurtalar ayrılmamalı anne babanın bakması için bırakılmalıdır. Başta yumurtalar parlak turuncu bir renge sahiptir, daha sonra bu renk gider ve gözler belirginleşmeye başlar. Yumurtanın çıkması sıcaklığa bağlı olarak 6-15 gün arasında olabilir.

En kritik dönem yavruların ilk 10 günlük dönemidir. Bu sürede yavruları yaşatabilirseniz ondan sonra büyütmek çok daha kolay olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(ortadaki yuvarlak küçük topcuklar yavrularıdır)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
palyaco


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Palyaço Balığı Bakımı Hakkında Bilgi Violent Evcil Hayvanlar 0 25 Kasım 2013 11:16
Kırlangıç Balığı (Bey Balığı) Karadenizde Yakalandı Resimler Zen Hayvanlar Alemi 0 07 Şubat 2013 16:49
Betta - Betta Balığı Özellikleri - Siyamlı Kavgacı Balığı Hakkında Liaaa Hayvanlar Alemi 0 03 Mart 2012 17:10
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:31
PaLyaço . . . aSsLı Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 07 Aralık 2008 20:12