IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mart 2011, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
''Geçici yuva'' olmak ne demektir?''




Bir çok insan, hayvan sevgisi olmasına rağmen bir takım şartlardan dolayı evine kalıcı olarak bakabilecek kedi veya köpek alamamaktadır. Ancak 'geçici' aile olmak hem onlar hem muhtaç hayvanlarımız için çok iyi bir fırsat olabilir.

Geçici aileler özellikle bir ev ortamından gelen ve terk edilen canlar için çok önemlidir. Sokak ortamına hiç alışık olmayan bu dostlarımızın yeni ve bu sefer daimi' bir yuva arayışı devam ederken, alışkın oldukları hayatlarını 'geçici' dahi olsa bir ev ortamında devam ettirebilmeleri çok mühimdir. Ayrıca zor barınak koşullarına adapte olamayan özellikle yavru, hasta, herhangi bir fiziksel sakatlığı olan veya tedaviye muhtaç dostlarımızın da 'yuvalandırılma' çabaları sürerken bir barınak veya pansiyon yerine - 'geçici' bir aile ortamında bulunmaları onların hem psikolojik hem de fiziksel travmalarınnı atlatmaları açısından çok önemli bir rol oynamaktadır.

Geçici ailelere yerleştirilen kedi veya köpekler - genelde bu ailelerde bir kaç gün ile bir kaç ay arası sürelerle kalmaktadır.

Ancak bir hayvana geçici olarak evinizi açmadan önce, bu görevinizi gerçekçi olarak ne kadar sürdürebileceğinizi iyice düşünüp, ona göre 'geçici' ailelik için başvurulması tavsiye edilir. Bazı vakalarda sadece 2-3 gün için geçici bir yuva aransada, diğer bir vakada bu süre 2-3 ayı da bulabilir. Dolaysıyla eğer bir hayvana geçici olarak mesela sadece 10-15 gün kadar bakabilecekseniz, bunu baştan belirtmeniz gerekir.

Geçici ev, bir hayvanı aldığınızda süresiz, sınırsız bakacaksınız demek değildir. Ancak her iki tarafın da en baştan ailenin ne kadar süre için 'geçici ev' olarak kedi veya köpeğin bakımını üstlenebileceğini bilirse, ona göre uygun eşlemeler yapılabilir.

Bir kedi veya köpeğe geçici ailelik yaparken bu dostumuzun tüm sorumluluğu size ait olacaktır. Bir çok durumda mama / veteriner desteği sağlanabilir. Ancak kedi veya köpek sizin evinizde bulunduğu sürece - aynı sizin kedi / köpeğinizmiş gibi onun bakımını sağlıyacağınıza ve gereken ilgi ve alakayı göstereceğinize dair de söz vermiş olursunuz.

Unutmayın, geçici aile olacaksanız - bu görevi yerinize getirebilmeniz için öncelikli olarak evinizin bir kedi/köpek bakılması için müsait olması gerekir. Mesela bir köpeği 'geçici' olarak bahçenizde misafir edecekseniz, kulübesinin olması ve bahçenin köpeğin kaçmasına ya da çalınmasına imkan vermeyecek şekilde güvenli hale getirilmesi gerekecektir.

Geçici yuva olmaya karar vermeden önce mutlaka beraber yaşadığınız tüm aile fertlerinin, ev arkadaşlarınızın vs - eve bir kedi veya köpek gelmesi konusunda mutabık olduğuna emin olmalısınız. Yani evdeki tüm fertlerin mutlaka 'geçici aile' olma konusunda onayının alınması gerekir.

Eğer bir apartman veya site ortamında yaşıyorsanız, ve evinizde başka evcil hayvan beslemiyorsanız - mutlaka bina / site yönetmeliğinde evde hayvan beslemeye karşı bir kural olmadığını teyit etmeniz gerekmektedir. Böylece komşulardan veya civardan gelebilecek herhangi bir şikayetle karşılaşmanız durumunda, yasal olarak evinizde evcil hayvan beslemenin yasak olmadığına dair emin olabilirsiniz.

Diğer yandan bir yavru'ya geçici olarak bakmaya gönüllü olacaksanız - yavrulara tuvalet eğitimi vs gibi eğitmleri sizin vermeniz gerektiğini, kedi veya köpeğin ilk haftalarda eve zarar verebilme ihtimalinin de olacağını unutmayınız. Yavru veya hasta bir hayvana bakarken ona gereken zamanı ayırabileceğinizden emin olmalı, gereken ilgi ve bakımı da sağlamaya hazır olmalısınız.

Unutmayın 'geçici aile' olmak bir çok durumda hayat kurtarır.

Eğer sizlerde 'geçici aile' olmak isterseniz - lütfen bizlere ''GEÇİCİ AİLE OLMAK İSTİYORUM'' başlığı altında
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
adresimize - tüm bilgilerinizi (şehir/semt ve irtibat no'nuz) dahil olmak üzere - yollarsanız, sizleri de geçici aile listemize katmaktan sevinç duyarız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecici


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği: Kız Olmak Mı Yoksa Erkek Olmak Mı Daha Kolay? Lcia Haftanin Polemigi 22 13 Ocak 2020 09:14
Baba Olmak Ne Demektir? Violent Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Haziran 2012 14:35
Ülkü Sahibi Olmak ve Ülkümüze Sahip Çıkmak Ne Demektir N999 Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 02:43
Aşık olmak denetimi elinden kaçırmak demektir.. Luis Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Nisan 2010 14:34
Türk Olmak Yayılmak Demektir Süslü Genel Paylaşım 1 21 Şubat 2010 03:29