IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2012, 12:08   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Papağanı





Cennet Papağanı

Cennet papağanlarının anavatanı Afrika kıtasıdır Madagaskar'da yaygın oldukları gözlemlenmiştir. Hint Okyanusu adalarında yaşayan bu papağanlar tohumlarla beslenip nemli ve sıcak iklimi sevmektedir. Oldukça oyuncu ve insanlarla bağ kurabilecek sosyal canlılar olan cennet papağanları çift olarak beslenmeli tek ise yeterli ilgi gösterilmeli kafesinde dikkatini çekecek oyuncaklar bulunmalıdır. Ayrıca kafesi kanat egzersizleri yapabileceği kadar geniş olmalı sıcak yaz günlerinde banyoluk kullanılmalıdır. Müzik dinlemekten hoşlanır kafa haraketleriyle eşlik eder.

Boyutları türlerine göre 12-19 cm arasında ağırlıkları ise 40-60 gr ömürleri ortalama 10 yıldır. Tüyleri genelde yeşil tonlarında canlı ve parlaktır. Sivri ve keskin gagaları küt kuyrukları olan bu papağanların 32 farklı renkte türü bulumaktadır.

Cennet papağanı cinsiyet ayrımında kesin sonucu dna testi vermektedir. Yinede tahminde bulunulmasına yardımcı olacak farklar vardır. Erkeklerin kuyrukları sivri dişilerinki yelpaze gibi açık durur. Ayrıca yetişkin kuşların tünekte ayakları erkeklerde 1cm kadar dişilerde daha fazla ayrık durur.

Evcilleştirilmesi yavru cennet papağanlarında daha kolayıdır ama sabır ile yetişkin papağanlarda evcilleşebilir. Cennet papağanı seçerken hareketli olupta insanlardan rahatsız olmayan kuşları seçmek bu süreci kolaylaştırır. En kolayı ise 2 aylık yavru sahibi olmaktır.

Petshoplar da genelde kuşlar 1 yaş civarında yetişkindir. Cennet papağanlarının yaklaşık yaşı gagasının üzerindeki banttan anlaşılabilir. Doğduğunda kahverengi olan bant 7 aylık oluncaya kadar beyaz renk alır beyaz bantlı kuş 7 aylıktan büyüktür. Ayrıca yavru cennet papağanlarının burun delikleri belirgindir yetişkinlerde burun delikleri belli olmaz. Ayaklarındaki detaylar ise 2 yaşından itiberen belirginleşir öncesinde daha hafiftir.

Konuşma yetenekleri çok azdır. Cennet papağanı konuşur konuşabilir denilmese de dikkatli dinlenildiğinde ismini ve sık duyduğu kelimeleri mırıldandığı duyulabilinir fakat net değildir.

Latincesi agapornis olan bu papağan türü lovebird diye adlandırılmaktadır. Ülkemizde kırmızı gagalılar cennet papağanı beyaz gagalılar ise sevda papağanı diye bilinmektedir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cennet, papağanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennet-ül Mualla - Cennet-ül Baki HANDSOME Dini Resimler 1 12 Şubat 2012 12:31
Afrika Gri Papağanı Sevda Hayvanlar Alemi 0 16 Ağustos 2011 03:18