IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2012, 17:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bichon Bolognese Üremesi




Bichon Bolognese, bir köpek türüdür.

Kökeni

11. yüzyılda İtalya'da ortaya çıkmıştır. Havanese ve Bichon Frise ırkları ile yakından ilişkilidir. Belçika asillerine hediye olarak sunulan ırk, asillerin ortadan kalkması sonucu neslinin tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Gian Franco Giannelli tarafından yenilenmiş ve dirilmiştir.

Tanımı

İçe doğru bir karın, güçlü dişler ve sağlam bir vücut yapısına sahiptir. Genellikle beyaz renklidir. Ortalama 25–30 cm. boyunda ve 3.5–5 kg. ağırlığındadır. Keskin görüş alanı ve çok iyi işiten kulakları vardır. Uzun, gür, dalgalı tüyleri ve siyah iri gözleri ile oldukça güzel, küçük bir türdür.


Kişiliği ve özellikleri


Duygusal, sevgi dolu, oyuncu, canlı, sahibine oldukça düşkün ve neşelidir. Çok akıllıdır. İlgi ister. Çocuklarla çok iyi anlaşır. Eğer diğer hayvanlardan uzak tutularak izole bir yaşam sürmediyse onlarla da gayet iyi anlaşır. Dışlanır veya sahipleri tarafından terkedilirse huzursuz, endişeli ve mutsuz olur. Yabancılara karşı utangaç ve şüphecidir. Yaşlandığında bile oyunculuğundan bir şey kaybetmez. Türlü oyunları, hareketli yapısı ve sevimli görüntüsü ile kendini sevdirmeyi başarır. Kendini veya sahibini güvende hissetmezse bulunduğu bölgeye giren yabancılara havlama huyu geliştirebilir. Erken zamanda sosyalleştirmek gerekir. Genel olarak uyumlu ve uysaldır. Sevgi ve sabırla eğitilmelidir. Yüksek sesle bağırılması, sık sık azarlanması veya şiddet gösterilmesi uygun davranışlar değildir, hassas yapılı Bolognese küsebilir ve içine kapanabilir. Ancak fazla şımartmakta emir almamasına yol açabilir, bu nedenle denge çok iyi sağlanmalıdır. Çok çabuk öğrenir. Apartman hayatı için uygundur. Evde beslenmelidir. Kulübe veya bahçede barındırılmamalıdır. Irka bağlı genetik sağlık sorunları yoktur.

Gereksinimi

Tüylerindeki düğümlenmeyi önlemek için her gün fırçalamak ve tüylerine düzenli olarak bakım yaptırmak gerekir. Günde 2-3 kez dışarı çıkarmak yeterlidir. Kısa yürüyüşler sağlığı açısından önemlidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
üremesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mikroorganizmaların Beslenmesi ve Üremesi Zen Mikrobiyoloji 0 24 Ekim 2012 23:10
Çadır Tırtılı - Çadır Tırtılı Özellikleri Nelerdir - Çadır Tırtılı Üremesi Liaaa Hayvanlar Alemi 0 07 Mart 2012 18:05
Muhabbet Kuşlarının Üremesi Zen Hayvanlar Alemi 0 02 Mart 2012 19:09
Bolognese Sosu YapraK Soslar 0 28 Eylül 2009 16:07