IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2016, 16:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Norveç Orman Kedisi ve özellikleri




Norveç Orman Kedisi özellikleri nelerdir? Bu sevimli kedilerin tüyleri neden bu kadar uzundur? İşte Norveç Orman Kedisi hakkında bilgi…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu kedinin türü Norveç mitolojisinde ve birçok masalda adı geçmektedir. Tam olarak kökeni bilinmeyen Norveç Orman Kedisi‘nin kökleri Vikingler’e dayandırılır. Bu türün Vikingler’in Türkiye, İngiltere, Rusya gibi ülkelerden getirdikleri kedilerle Romalılar’ın Mısır’dan getirip Norveç topraklarına bıraktığı kedilerin evrimleşmesiyle oluştuğu düşünülür.

Norveç kedilerinin normalde kısa tüylü olduğu ve zaman içinde Norveç’in soğuk hava şartlarından dolayı tüylerinin uzadığı düşünülmektedir. Soğuk ve zorlu yaşam şartlarına ayak uyduran bu kediler, bugünkü son halini almıştır.

Bu tür zaman içerisinde avcılık ve tırmanma yeteneklerini aşırı geliştirmiştir. Diğer kedi türlerinin aksine sudan hiç çekinmezler. Doğal ortamlarında gölden balık yakalamayı severler.

Norveç Orman Kedilerinin en belirgin özelliği ipeksi uzun tüyleridir. Sıcak aylarda tüy dökerler ve bu süreçte tüylerinin boyu kısalır. Ayrıca boynundaki yeleler de soğuk aylarda daha belirginleşir.

Yaklaşık 8-9 kiloya kadar ulaşabilen bu kediler uzun ve güçlü kas yapılarıyla dikkat çeker. Büyük bir kafa ve üçgen bir surata sahiptirler. Yanakları dolgundur ve çeneleri büyüktür. Kulakları uzun, dik ve sivridir. Ayrıca içi tüylerle kaplıdır. Çarpıcı ve uzun bıyıklara sahip olan bu hayvanların gözleri geniş ve badem şekillidir. Kuyrukları daima dik kalın ve uzun tüylü olur. Kuyruk boyu neredeyse gövdeleri kadardır. Yavruların 3-4 aylıkken tüyleri uzamaya başlar. Norveç Orman Kedisi‘nin patileri de normal kedilerin patilerine oranla 2 kat daha büyüktür.

Bu kedi cinsi korkusuzdur ve bazen kendinden daha büyük hayvanları kovaladığı görülür. Avcı kimliğinden asla vazgeçmez. İnsanlara karşı tatlı, sevgi dolu bir kedi cinsidir. Bir kere benimsediğinde ailesiyle çok yakın bağ kurar. Bundan dolayı iyi bir arkadaş olabilir. Kendi bölgesini koruma içgüdüsüyle hareket eder.

Eğer bir Norveç Orman Kedisi beslemek istiyorsanız, geniş bahçeli bir ev bu kediler için idealdir. Büyük ve engebeli bir bahçede doğal ortamlarındaki kadar rahat hissederler ve mutlu olurlar. Bu kedi cinsinin zeka gerektiren birçok aktiviteyi çabucak öğrendiği bilinmektedir. Sahiplerinin komutlarını da çabuk öğrenirler.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
norveç orman kedisi, norveç orman kedisi özellikleri nelerdir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soke Kedisi, Soke Kedisinin Özellikleri Violent Evcil Kediler 1 10 Mart 2014 20:39
Somali Kedisi, Somali Kedisi Özellikleri Zen Evcil Kediler 1 10 Mart 2014 20:23
Balinese Kedisi, Balinese Kedisinin Özellikleri Violent Evcil Kediler 0 08 Mart 2014 21:54
Ankara Kedisi (Angora) Kedisi, Ankara Kedisi (Angora) Kedisinin Özellikleri Violent Evcil Kediler 0 08 Mart 2014 21:47
Kulaklı Orman Baykuşu-Kulaklı Orman Baykuşunun Özellikleri Zen Hayvanlar Alemi 0 17 Şubat 2013 20:14