IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By SimHa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2018, 17:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedinizin Rahat Etmesini İstiyorsanız




Kedinizin Rahat Etmesini İstiyorsanız



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Beslenme köşesi

Kediler beslenirken biraz ortaya saçmayı sevdikleri için, mama kaplarını yıkanabilir bir muşambanın ya da örtünün üzerine koymak akıllıca olabilir. Kuru mama için bir kap, Konserve mama için bir kap ve su için de biraz daha büyükçe bir kap yeterli olacaktır. Mama ya da su kaplarının zemine sabit olması iyi olabilir, böylece küçük yaramazların mama kaplarını oraya buraya sürüklemelerinin önüne geçilmiş olur. Bazı plastik mama kaplarında temas amacıyla mama kabının taban kısmı lastik ile desteklenmiştir.

Uyku ve dinlenme köşesi

Kediler yaşamlarının yaklaşık %60'ını uyuyarak ya da uyuklayarak geçirirler. Bu sebeple rahat, sıcak bir uyku köşesi küçük dostunuz için gerekliliklerin başında gelir. Pelüş kaplı rahat delikleri ya da yumuşak dokumalı yatakları bu yüzden çok severler. Aynı şekilde karton ya da ahşaptan, evde yapılmış, içi tüysüz halı ile döşenmiş ve içerisine kedinizin hoşuna gidecek yumuşak bir minder konmuş kulübecikler de en değerli köşeleri olabilir. Genelde kedicikler daire şeklinde yuvarlak girişlerden hoşlanırlar. Bir çok kedi şekerleme yapmak için biraz yükseğe yerleştirilmiş bölgeleri tercih eder, bu yüzden eski bir halı ya da kilim parçası ile kaplanmış pencere önü bankları da uygun bir köşe olabilir.

Kedi kumunda dikkat edilmesi gerekenler

Sert plastikten, içi 5 cm. derinliğinde kedi kumu ile doldurulmuş yeterli büyüklükte bir kap işinizi görecektir. Burada dikkat etmeniz gereken şey, kabın yeterli derinlikte olmasıdır, böylece kediniz kumu kazarken ve eşelerken kumun etrafa yayılması önlenecektir. Bunun için en pratiği üstü kapalı kedi tuvaletleridir. Böylece etrafa koku yayılması önlenir ve kediniz içeride meşgulken izleniyormuş endişesine kapılmaz. Ne de olsa kediler bundan rahatsız olurlar.

Tuvaleti, kedinizin her zaman ulaşabileceği kolay bir yerde olmalıdır. Ama bundan daha da önemlisi her zaman temiz olmasına gayret gösterilmelidir. Plastik bir kürek yardımıyla kirlenmiş kısımları hergün atmalı, daha da iyisi atılan bölümlerin yerine taze temiz kum eklenmelidir. Haftada bir olmak üzere tuvalet kabı sıcak ve basınçlı duş suyu ile komple temizlenmelidir. Dezenfeksiyon sıvısı kullanmamanız iyi olur. Bunun kalıcı kokusu koku alma duyusu çok hassas olan kediciğiniz için itici olabilir. Kediler temizliğe çok düşkün hayvanlardır ve eğer kum kabını temizleyi unutursanız, ev içerisinde başka alternatifler arayabileceklerdir (örneğin çiçek saksıları veya gizli bir oda köşesi).

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kedi, kedinizin, rahatlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kedinizin Mamasının İçinde Olmasını Asla İstemeyeceğiniz 10 Malzeme Sır Hayvanlar Alemi 0 04 Şubat 2018 18:45
Rahat bir sohbet mi, rahat bir uyku mu? Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 25 Eylül 2011 14:10
Küfür etmesini önlemek elinizde! Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Mayıs 2008 18:50