IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2012, 20:06   #1
Çevrimdışı
Nur
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlginç hobiler




Klasik sporlardan vazgeçip outdoor aktivitelere rağbet gün geçtikçe artıyor. İşte adrenalin seviyenizi tavan yaptıracak ve hayatınız boyunca 1 kez yapabileceğiniz 18 spor!


1)Cable Wakeboard


Elinizde ip ayağınız ya da kaba yerlerinizin üzerinde bir boardla bekliyorsunuz. Makara dönüyor ip geriliyor. Sonra hoppa. Makara sistemine dayalı bir parkurda kiteboard ve snowboard'un bir sentezi.

2)Buzkaşi


Polo'nun Orta Asya versiyonu. Amaç başı kesik bir oğlağı at üzerinde taşıyarak belli bir mesafeyi aşmak. Bu esnada atlıların birbirine kamçı ile vurması serbest!

3)Bataklık Dalışı


"Bog snorkelling" olarak bilinen bataklıkta yüzmede kurallar basit: herhangi bir bataklıkta düz bir parkurda gözlük ve şnorkel takan yüzücüler yarışıyorlar. Ancak klasik yüzme metotları yasak sadece yunus gibi ayaklar kullanıp kıvrılarak yüzülmesine izin var.

4)Eş Taşıma


1992'den beri Finlandiya'da resmi olarak düzenlenen müsabakaları olan sporda en önemli ekipman kadın! Erkekler sırtlarına aldıkları eşleriyle engellerle dolu olan 245 metrelik parkuru koşarak yarışıyorlar.

5)Satranç Boksu


Beyin gücü ve bilek gücünü birleştiren bu ilginç spor 6 raunt satranç ve 5 raunt boks olarak 11 raunttan oluşuyor.

6)Zorbing


10 yılık bir geçmişi olan bu sporda plastik bir topun içine girip bağlantılarla sabitlendikten sonra yamaçtan aşağı yuvarlanıyorsunuz. Tehlikeli görünse de sıfır risk taşıyan bu sporu yapanlar çok zevkli olduğunu söylüyor.


7)Curling


1500'lü yıllardan bu yana oynanan Curling bir takım oyunu. 4 kişilik takımlar 46 m uzunluğundaki buz pistinde bulunan sarı ve kırmızı taşları merkezdeki daireye taşımaya çalışıyor. 10 setlik müsabaka sonunda en çok taş taşımış olan takım oyunu kazanıyor.


8)Yamakasi


Luc Besson'un aynı adlı filminden ilham alan bu sporda hiç bir ekipman kullanmadan oradan oraya sıçranıp atlanıyor damdan dama geçiliyor. Her film hayata geçirilecekse yandık!


9)Peynir yuvarlama


Evet gerçekten böyle bir spor var! İngiltere'nin Brockworth kentinde her yıl geleneksel olarak yüzlerce katılımcıyla yapılıyor. Yarışmacılar bir yamaçtan aşağıya deli gibi koşarak yuvarlanan yerel bir peynir cinsini yakalamaya çalışıyorlar.


10)İncik Vurma


Shin Kicking olarak bilinen bu oyun Finlandiya'da bir şaka olarak başlamış olmasına rağmen ABD'de bir spora dönüşmüş durumda. Katılımcılar incik kemiklerine bir koruma sararak bunu talaş ve samanla dolduruyor sonrada birbirlerini hırpalamaya girişiyorlar.

11)Yastık Savaşı


Yastık savaşının bir spor olarak anılmaya başladığını biliyor muydunuz? Pijamayla yapılan bu aktiviteye katılanlar koruyucu giysiler dizlik ve dirseklik giymek zorundalar. Yarışmaların galibi ise oyundaki dayanıklılık ve tekniğe göre belirleniyor.



12)Çim Biçme


Go-kart’a benzeyen bir motor sporu olan çim biçme özel parkurlarda icra ediliyor. Büyük ve tekerlekli bir çim kesme makinesi olan herkes organizasyonlara katılabiliyor güvenlik için makinelerin bıçakları çıkarılıyor.


13)Cep Telefonu Atma


Bu aktivite dünyanın pek çok yerinde turnuvaya dönüştü hatta bu yıl 7.si düzenlendi. Adından da anlayacağınız gibi yarışmacılar cep telefonlarını fırlatıyor en uzağa atan kazanıyor.


14)Ütü Yapma


Bir kılıbığın ilham verdiği söylenen sporda şarjlı ütünüzü alıp dağ tepe gibi açık bir alana çıkıyorsunuz ve ütü masasını kullanmak şartıyla 3 gömleği jilet gibi ütülüyorsunuz. Amaç eğlenirken spor yapmak spor yaparken saçmalamak...


15)Unicycle


Bir sirk maymununa benzediğiniz bu aktivitede tek tekerlekli bisiklet üzerinde hokey oynamak yoga yapmak yarışmak gibi istediğiniz aktiviteyi gerçekleştirebiliyorsunuz.


16)Ninjitsu


Geçmişi çok eskiye dayanan bu dövüş sanatı her ne kadar temel felsefesinde barışı ve saflığı barındırsa da sonuç itibariyle düşmanı parça pinçik etmeyi gerektiriyor.


17)Bossaball


Plaj voleyboluna bir alternatif olarak çıkan bu oyunun prensibi büyük bir trombolin (şişme tramplen) üzerinde voleybol futbol ve Latin danslarının karışımından oluşan hareketlerle müsabakayı kazanmak.


18)Ayak Voleybolu


"Sepak Takraw" olarak bilinen bu sporda üçer kişilik 2 takım voleybolun aynısı olan sporu ellerini hiç kullanmadan ayaklarıyla yapmaya çalışıyorlar. Bu file sporu büyük güç konsantrasyon ve yetenek gerektiriyor

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Ağustos 2012, 21:26   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlginç hobiler




eş taşıma hobi mi. ben de romantik erkekler yapıyor sanıyordum.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Ağustos 2012, 21:37   #3
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlginç hobiler




benimde ilginç hobilerim var.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 03 Ağustos 2012, 11:56   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İlginç hobiler




Yamakasi iyiydi : )

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hobiler, İlginç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
inginç hobiler Nur Hobiler 0 17 Eylül 2011 15:51
Vintage Stili Koltuklar. (Hobiler - Ev Dekorasyonu) Sevda Ev Dekorasyonu 0 21 Haziran 2011 01:58