IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2011, 11:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yağ ile kutsama geleneği




İsa (d. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - ö. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]), Hıristiyanlıktaki temel figürdür. Doğum ve ölüm tarihleri ile ilgili olarak kimi tarihçiler ve araştırmacılar farklı görüşler belirtirler. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nde İsa'nın kimliğini inceleyen dal [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak bilinir. Tanrı olarak adlandırır. Hıristiyanlıkta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak da bilinir. Hıristiyan kaynaklarında ve yer yer [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da İsa Mesih olarak anılır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hayatı ile ilgili başlıca kaynaklar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
İsa, Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaletinde, kendisi de bir Yahudi olan Meryem'den dünyaya gelmiştir. Hıristiyanlık'ta ve İslam'da, mucizevi bir şekilde babasız dünyaya geldiği kabul edilir. Marangoz, öğretmen ve şifa dağıtıcıdır. Hıristiyanlıkta, "Halkı isyana teşvik etmek" suçlamasıyla Yahudi din adamlarının baskısı ve Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye valisi Pontius Pilatus'un emriyle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerildiği kabul edilir.
Hıristiyanlar için İsa, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'tir, tanrının oğlu ve bizzat kendisidir. Baba (Tanrı) ile insanlar arasında aracı, Beklenen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kurtarıcı, rab, tanrı ile aynı "öz" den olan, güçlü tanrı, tek insan, dünyanın tek kralı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'teki kişilerden "oğul"dur. Hıristiyan kaynakları onu "İsa Mesih" olarak anarlar.
İsa'nın tanrısal ve insani özellikleri farklı mezheplerce farklı yorumlanır. Hıristiyanlığın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüşüne göre insani tabiatı ile tanrısal tabiatı, Tanrısal özü altında erimiş ve ayrılmaz bölünmez tek bir tabiat meydana gelmiştir. Çarmıhta, İsa'nın insani tabiatı gibi ilahi tabiatı da acı çekmiştir. Meryem [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], yani Tanrı anasıdır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görüşe göre ise insani ve tanrısal olmak üzere birbirinden bağımsız iki tabiatı vardır. Çarmıha gerildiğinde ilahi tabiatı bedeninden ayrılmış, sadece insani tabiat acı çekmiştir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], insan olan İsa'nın annesidir dolayısıyla da ona [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani Tanrı anası denemez.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göre İnsani ve Tanrısal iki tabiatı olup bunlar asla birleşmezler, karışmazlar ve ayrılmazlar.
İsa ismi köken olarak Arapça'dan gelmektedir. Ancak İsa'nın orijinal ismi Yeşua(Yahşuah) olarak geçer. Orijinal ismin anlamı İbranice dilinde "YHVH Kurtarır" anlamına gelir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geleneği, kutsama, yad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmedinejad'ın mektup geleneği Seth Haber Arşivi 0 29 Kasım 2014 11:27
Osmanlılarda Dil Öğrenme Geleneği Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 16:11
Osmanoğullarında Bir Hanedan Geleneği Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 14:34
Yılbaşında çam süsleme geleneği Tisha Serbest Kürsü 3 21 Aralık 2009 16:20
Yağ ile kutsama geleneği YapraK Hristiyanlık 0 20 Mart 2009 05:48