IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2019, 09:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD, Huawei'ye resmi dava açtı




ABD Hükümeti, Huawei'ye yaptığı suçlamaları resmileştirdi...

Huawei telefonları ve modemleri ABD'de görme ihtimali bugün biraz daha azaldı ve Çinli telekom firması, ABD hükümeti tarafından resmi olarak suçlandı.

Şu anda Apple'ın önüne geçmiş ve Dünya'nın ikinci en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei, ABD Adalet Bakanlığı tarafından iki farklı ithamda 23 farklı cezai suçlama ile karşı karşıya. Bu suçlamalar 13 finansal dolandırıcılık, İran yaptırımları ihlali ve para aklama, 10 hırsızlık suçlaması ve bundan kaynaklanan suçlamalar olarak alt dallara ayrılıyor.

İlk suçlama, Huawei CFO'su Wanzhou Meng'i ve daha az tanınan bir isim olan Skycom'u içeriyor. Huawei'nin ortak kurucusunun kızı da olan Meng, Aralık ayı başlarında Kanada'da tutuklanmıştı ve şu anda ABD'ye iade edilmesi ihtimaliyle karşı karşıya.

Skycom'un ise Huawei'nin İran'da çalışabilmesi ve ABD yaptırımlarının çevresinden dolaşabilmesi için kurulduğu söyleniyor. ABD hükümeti, Huawei'yi bu durumu yalan söyleyerek ve hem banka hem de havale dolandırıcılığı yaparak gizlemekle suçlarken özellikle Meng'i ayrı tutuyor.

Belirtilene göre Huawei çalışanları banka ortaklarına, Huawei'nin Skycom'daki sahip hissesini sattığını söylemişlerdi ancak suçlamada, Huawei'nin "Skycom'daki hissesini kendine sattığı" söylenmekte.

Huawei'nin yanı sıra Çinli rakibi ZTE de İran ile çalışmak ve hesaplı bir şekilde bunu gizlemek ile suçlanmaktaydı. Firma için parasal cezaların yanı sıra ABD'li firmalar ile yedi yıllık iş yapmama kararı verilmişti ve bu da Android telefon üreticisi için temel olarak ölüm cezası anlamına geliyor. ABD'li firmalar ile çalışılmaması, Google yazılımlarının, Qualcomm çiplerinin ve diğer pek çok donanım ile yazılımın kullanılamayacağı anlamına geliyor.

ZTE'nin durumunda, Çin Başkanı Xi ile görüşmeler sırasında Başkan Trump müdahale etmiş ve ZTE'ye özel bir imkan tanımıştı.

Huawei'ye karşı ikinci suçlama ise 2012 yılında ticaret sırlarının çalınması ve bu hırsızlığı gizleme dolayısıyla oluşan suçlardan oluşuyor.

Ayrıca bu dava, Huawei'nin telefonlarının veya yazılımlarının Samsung'un veya Apple'ın telefonlarına benzemesi gibi belirsiz bir suçlamadan da oluşmuyor. ABD hükümeti, Huawei'nin T-Mobile'ın ürettiği telefon testi robotu "Tappy"yi çaldığını iddia ediyor.

Tappy, T-Mobile'ın ürettiği, dokunmatik ekran ve tuşlar üzerinde insan parmaklarını taklit edebilen üst seviye bir robot kol olarak tanımlanabilir. İddialara göre Huawei, telefonlarını T-Mobile ve diğer taşıyıcılara göndermeden önce rest etmek için kendi Tappy robotunu üretmek istiyordu. Yeni suçlamalar, Huawei mühendislerinin gizli bir şekilde Tappy'nin fotoğraflarını ve ölçülerini aldıklarını belirtiyor. Ayrıca Huawei çalışanlarının direkt olarak Tappy'nin bir parçasını çaldıkları da iddialar arasında yer alıyor.

T-Mobile Çinli firmaya dava açmak istediği zaman Huawei, hırsızlığın firma içindeki hain kısımlar tarafından yapıldığını söylemişti. Ancak ABD hükümeti, bulunan e-postaların firma tarafından planlanan bir davranış olduğunu gösterdiğini iddia etmekte.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abd, acti, dava, huawei


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
G4 ve V10 kullanıcıları LG’ye dava açtı Dream Cep Telefonlar 1 19 Mart 2017 16:21
Facebook, Yahoo'ya Dava Açtı ALeMCi Facebook Haberleri 0 04 Nisan 2012 12:12