IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2011, 02:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kırıkkale




Kırıkkale (il)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İstatistikler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]280.234[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]― Şehir nüfusu230.189[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]― Köy nüfusu50.045[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]4.589 km²[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]51.11 kişi/km²Genel bilgiler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]0318Valilik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Kırıkkale ili, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yer alan bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Şehrin adının nerden aldığına dair kesin bir bilgi yoktur. Kırıkköyü ile kentin merkezinde bulunan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin kısaltılarak birleştirilmesinden ortaya çıktığı söylenir. Bu ismin halk tarafından yakıştırıldığı kanaati yaygın olmakla beraber bölgenin ismi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arşiv belgelerinde "Kırıkkal" şeklinde geçmektedir. Kırıkkale, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] târih ve 3578 sayılı yasa gereğince dönemim başbakanı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından yapılan törenle il olmuştur. İlk vâlisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] târihinde yapılan törenle il vâliliği görevine başlamıştır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kırıkkale'nin 8 ilçesi, 171 köyü ve 18 kasabası bulunur.



Silâh Müzesi

Silâh-San bünyesinde kurulmuştur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında gerekli işlemleri yapıldıktan sonra faaliyete geçirilmiştir.
15 ve 20. yüzyıllar arasında
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ülkelerine ait silâhlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nun çeşitli yerlerinden ve askerî fabrikalardan toplanarak teknik ve tarîhi özellikleri tesbit edildikten sonra müze hâline getirilen, Silah Fabrikası'nın büyük salonunda gösterime açılmıştır.
Coğrafyası

İlin kuzeyinde Çamlıca, Karakaya ve Kırıkkale tepeleri bulunur. Topraklarının denizden ortalama yüksekliği 700 m. olup kuzeybatıdan güneydoğuya doğru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzanmaktadır. Bu dağ, 4 × 7 km boyutlarındadır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], deniz seviyesinin 1278 m. üstündedir. Güney-güneydoğuda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulunmaktadır. Bu dağ sırası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin güneyinde uzanmaktadır.
İl yüzölçümünün küçük bir bölümünü ovalar oluşturur. Kuzeydeki Çamlıca ve Karakaya tepeleriyle güneydeki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uzanmaktadır. Kırıkkale ilinde yerleşimin önemli bölümü buradadır. Ovanın en geniş yeri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’a aktığı noktadır.
İl sınırları içerisindeki yaylalar, deniz seviyesinin 1200-1600 m üzerindedir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yakınlarında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaylası.


Su Kaynakları

Şehrin en önemli akarsuyu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'tır. 94 km'lik bir bölüm şehir sınırları içinde yer alır. Kentin güney ve batısından geçer. Kent, Kızılırmak'la yerleşim olarak birleşmiş durumdadır. Kızılırmak, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'yle koruma altına alımıştır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hidroelektrik Santralı bu ırmak üzerinde kurulmuş olup faaliyetlerini sürdürmektedir.
Şehirde Sulakyurt-Danacı Göleti'yle Ahılı deresi üzerinde sulama amaçlı bir gölet vardır. Enerji amaçlı kullanılan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın ardında suların birikmesiyle oluşmuş -isimsiz- yapay bir göl bulunur.
Şehirdeki küçük akarsular Çoruhözü : İzzettin-Balışeyh arasında demiryoluna paralel olarak merkezden geçer ve Kızılırmak'a karışır. Derenin aktığı yerlerde su, tarımsal sulamada kullanılır.
Okun Deresi :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın güneyinde akan suların oluşturduğu Balaban ve Sarılıöz çaylarının Kılıçlar Köyü'nde birleşmesinden oluşur ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a karışır.
Delice Irmağı:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilçesi ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toprakları arasında akar. Bozköy ovasını sular ve Kızılırmak'a karışır. Irmağın il sınırlarındaki uzunluğu 54 km.dir.
Kaynakça
  1. ^ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
  2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ((Türkçe)). 10 Temmuz 1009 tarihinde, 16:16 saatinde erişilmiştir.
Dış bağlantılar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kırıkkale ili, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bölgesi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Merkez (şehir)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kırıkkale


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırıkkale Coğrafyasi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:39
Kırıkkale Sit Alanları Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:29
Kırıkkale'de TIR Faciası! Düş Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2011 17:15
Kırıkkale Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:57
Kırıkkale Yöresi Sır Yöresel Yemekler 0 19 Ekim 2010 18:44