IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08 Aralık 2024, 16:14   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kenya Kahvesinin Özellikleri Nedir?




Kenya, Afrika kıtasında yer alan, Etiyopya, Tanzanya, Uganda, Somali ve Sudan'a komşu olan bir ülkedir. Volkanik topraklara sahip olduğu için, mineraller bakımından oldukça zengindir. Kenya kahve çekirdekleri, 1700-1800 metre arasında değişen, yüksek kesimlerde bulunan yaylalarda yetişir. Arabica çekirdekleri 160 bin hektarlık bir alanda yetiştirilir, Kasım-Aralık aylarında hasadı yapılır. Kenya, yılda 2 kez hasat yapabilmek için uygun bir konumdadır. Hasat edilen kahve çekirdekleri 36 saatlik bir fermantasyon sürecinden geçer. Bu sayede çekirdeklerin üzerindeki şekerli tabaka ayrılır.

Kenya Kahvesinin Tarihçesi
Kenya kahvesinin hikayesi, ülkenin İngiliz sömürgesine girmesiyle başlar. İlk kahve fidanlarını ülkeye getirenler, misyonerlerdir. 1893 yılında Brezilya'dan gelen kahve bitkisi ekilmiş ve bu bitki Kenya topraklarına kısa sürede adapte olmuştur. İngilizler Kenya'yı sömürgeleştirdikten sonra, tüm mahsullerin kontrolünü ellerine aldı. 1900'lü yılların başında ise Londra'da Kenya kahvesi için alış-satış ofisi kuruldu. Kenya 1960'lı yılların başında İngilizlerden bağımsızlıklarını kazandı. Kenyalıların cesareti sayesinde çiftçiler kahvelerini özgürce üretmeye başladılar. Kenya topraklarında her yıl yaklaşık 60 milyon kg kahve çekirdeği üretilir. Üretimin %95'i ise diğer ülkelere ihraç edilerek ülkenin ekonomisine katkı sağlar.

Kenya Kahvesinin Özellikleri Nelerdir?
Kenya kahve çekirdekleri, dünyanın en kaliteli çekirdekleri arasında yer alır.
Kenya kahvesi 3 farklı boyuta sahiptir. Bunlar E (elephant), PB (peaberry) ve AA.
Kenya AA kahvesi, kahve piyasasında en çok bulunan kahve türüdür.
AA kahvesi, dünyanın en parlak çekirdekleri arasında değerlendirilir ve kahve uzmanları tarafından çok fazla talep görür.
AA kahvesi, kırmızı meyveler, kuru üzüm ve narenciye aromalarına sahiptir.
AA kahvesinin kavrulma işlemi, orta ayarda yapılmalıdır.
Tadı ve aroması yoğundur. İçinde farklı bitkilerin yağları da bulunur.
Kenya Kahvesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle içme suyunu cezvede ısıtın.
Su ısındıktan sonra french pressi sıcak su ile birlikte çalkalayın. Bu işlem, kahve sıcaklığının korunmasını sağlar.
French pressin içerisine 1 yemek kaşığı orta incelikte çekilmiş Kenya kahvesi koyun.
Kahvenin üzerinde yavaş yavaş sıcak suyu gezdirin. Sıcak su, kahve taneleri ile temas etmelidir. Bu işlemi acele etmeden, mümkün olduğunca yavaş bir şekilde yapın.
Kahveyi ortalama 6 dakika demlenmeye bıraktıktan sonra, süzerek afiyetle içebilirsiniz.
Yoğun ve sert tatlardan hoşlanmıyorsanız, süzdükten sonra içerisine ılık süt ilave edebilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Guatemala Kahvesinin Özellikleri Nelerdir, Nasıl Yapılır? meLanie İçkiler İçecekler 0 08 Aralık 2024 16:12
Endonezya Kahvesinin Özellikleri ve Çeşitleri meLanie İçkiler İçecekler 0 08 Aralık 2024 16:09
Kenya ve Kenya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 14:32
Kenya'dan Doğal Güzellikler - Masai Mara Safari Kenya - Safari Resimleri, Görüntüler. Sevda Doğa & Manzara Resimleri 1 03 Ocak 2012 08:55