IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Şubat 2012, 01:22   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kumato® Granita




Malzemeler
700 g Kumato® Domatesi
120 ml şerbet, tarifi aşağıda
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
6-8 taze nane yaprağı
2 yemek kaşığı votka
Servis için: 2 büyük limon, dilimlenmiş, isteğe bağlı
Servis için: 6-10 büyük nane yaprağı, isteğe bağlıHazırlanışı
Kumato® Domateslerinin altına “x” şeklinde birer kesik atın ve kaynar suyun içine atıp 30 saniye bekletin. Süzün. Domatesleri soğuk sudan geçirip yeniden süzün. Kabuklarını soyun. Domatesleri kabaca doğrayıp büyük bir mutfak robotu kasesine alın. 2-3 dakika, domatesler pürüzsüz bir püre haline gelene kadar robotta kıyın. Kalan malzemeleri ekleyin ve nane yaprakları kıyılana kadar birkaç kez robotu çalıştırın. Naneyi püre haline getirmeyin. Tadına bakıp isteğinize göre daha fazla şerbet, nane veya votka ekleyin. Karışımı donmaya dayanıklı bir kaba dökün. Karışımı buzluğa koyun, karışım 6-8 saatte sertleşmeye başlayana kadar birkaç saatte bir karıştırın. Granita yarı katı bir hale geldiğinde bir dondurma kaşığıyla toplar yapıp küçük shot bardaklarında, küçük kadehlerde veya küçük kaselerde servis edin. İsterseniz bardakların kenarlarına taze limon dilimleri ve nane yaprakları koyabilirsiniz.

Şerbet

1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu orta boy bir tencereye alın. Karışımı çok kısık ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Tencerenin kenarlarını ıslak bir fırçayla silerek yapışmış şeker tanelerini alın. Ateşi çok açmadan şerbeti kaynama noktasına getirin, tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın. Şerbet yapacak vaktiniz yoksa, bu malzeme yerine bal kullanabilirsiniz.
İpuçları ve Servis Önerileri
Nane granitaya daha şekerli bir tat verecektir. Daha baharatlı bir aroma için fesleğen kullanmayı deneyin. Tatlı-acı aromalı bir granita yapmak isterseniz birkaç damla Acısso veya biber sosu ekleyin. Karışımı dondurma makinesine döküp sorbenin dondurulmasına yönelik talimatları takip ederek granita yapabilirsiniz. Bu sorbe benzeri serinletici granitayı aperatif, damak temizleyici olarak veya ekşimtırak limonlu tartla birlikte benzersiz bir tatlı olarak servis edebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
granita, kumato®


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık