IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Aralık 2013, 22:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Evde kahve pişirmenin 7 altın kuralı




Avrupa’nın ünlü kahve zinciri Coffeeway, kahve dükkanlarıyla gurme kahve tutkunlarına hitap ederken, bu zevki evde de yaşamanız için pratik öneriler sunuyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Coffeeway'in, uzman baristaları, evinizde kahve keyfi yaşamanız için damak tadınıza uygun kahveyi seçmenize yardımcı oluyor ve seçilen kahvenin evdeki makineye uygun şekilde öğütülmesini sağlıyorlar. İşte evde, kendiniz ve sevdikleriniz için kahve hazırlarken en iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacak 7 altın kural:

1. Kalan filtre kahveyi asla tekrar ısıtmayın. İçmek istediğiniz zaman içeceğiniz kadarını hazırlayın. Kahve, aromasını en iyi 85°C de korur. Kahve makinesinde 20 dakikadan fazla bırakmayın. Gerekiyorsa bir termosta saklayın.

2. Çeşmeden akan soğuk suyu kullanın. Çeşmenizin suyunda garip bir tat varsa, suyu filtreleyin veya şişelenmiş su kullanın.

3. Pişirilmiş kahveyi tekrar kullanmayın. Kahvenin aromasız ve tadı olmayan acı kısmının filtrede kaldığını unutmayın!

4. Her fincan için yaklaşık iki tatlı kaşığı kahve kullanın. Bu ölçüyü zevkinize göre uyarlarken her seferinde hazırladığınız fincan miktarından bağımsız olarak, oranı sabit tutun.

5. Türk kahvesi pudra kıvamında öğütülmüş olmalıdır. Çok kısık ateşte pişirilmeli ve ilk kabarmada üzerinde biriken köpük fincana alınıp, ikinci kez kabardığında kahve fincana aktarılmalıdır.

6. Kahve öğütüldükden sonra yavaş yavaş aromasını ve tadını kaybeder. Uygun saklama yöntemleri ile kahvenin tazeliğini ve özelliklerini koruduğu süre uzatılabilir. Kahve iki hafta içerisinde tüketilecek ise; ağzı iyice kapatılarak serin bir yerde veya buzdolabında saklanabilir. Vakumlu poşet kullanımı önerilir.

7. Kavrulmuş çekirdek kahve henüz öğütülmediyse, aromasını ve tadını çok daha uzun süre muhafaza eder. Ev tipi küçük bir değirmenle istenilen miktarda öğütülebilir. Kahveyi, kullanılan makineye uygun incelikte öğütmek gerektiği unutulmamalıdır. Coffeeway uzman personelinden makinenize uygun öğütme ölçüsünü güvenle öğrenebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, altın, evde, kahve, kuralı, pişirmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter’ın 9 altın kuralı! Deep Twitter Haberleri 0 04 Şubat 2012 16:51
Beslenmenin 10 Altın Kuralı Ruj Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 23 Ekim 2011 14:31
İyi Flörtün 10 Altın Kuralı Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 17 Haziran 2008 13:06
CinseLLiğin 10 aLtın KuraLı SeriouS Cinsel Sağlık 0 18 Temmuz 2006 18:35