IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Risque

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Aralık 2019, 20:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Su Kefiri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Su Kefiri




Kefir denince aklımıza mayalanmış bir süt ürünü geliyor ama bu kez size su kefirinden bahsedeceğiz. Yine mayalı yani fermente bir içecekten bahsediyoruz ancak bu kefir su ve şekerle yapılıyor. Sütten elde edilen kefirin probiyotik özelliklerini taşımakla birlikte laktoz intoleransı olanların ve veganların da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir içecek.

Su kefiri için, tıpkı sütle yapılan kefirde olduğu gibi ihtiyacınız olan ilk şey kefir mayası da denen tanecikler. Bunun dışında su, şeker, şekerli bir meyve ve arzu ederseniz limon dilimleri kullanarak su kefiri hazırlayabilirsiniz.





Malzemeler:

- 1 litre temiz su
- 1 su bardağının dörtte biri kadar şeker
- 1 su bardağının dörtte biri kadar aktif kefir tanesi
- 2 adet kuru incir ya da gün kurusu kayısı veya 10 adet kuru üzüm
- Yarım limon
- Ve elbette bir cam kavanoz


Yapılışı:

Öncelikle kavanozunuzun iyice temiz olduğundan emin olun. İçine şekeri ve kefir tanelerini koyun. Şeker ve tanelerin üzerine dilediğiniz meyveyi ve limon dilimlerini yerleştirin. Üzerine oda sıcaklığındaki suyu ilave edip ağzını streç filmle kapatın. Kavanozunuzu doğrudan güneş görmeyen, çok sıcak ya da soğuk olmayan bir yere yerleştirin.

Kefiriniz burada 36 ila 48 saatlik sürede olgunlaşacak. Kefir tanecikleri kavanozun içindeki şekeri tüketerek üreyip çoğalacak. Kavanozunuzu 24 saatin sonunda çalkalayıp kabarcık testi yapabilirsiniz. Kabarcıkların çıkması kefirinizin olgunlaşmaya başladığını gösterir. Olgunlaşma süresinin sonunda tadına baktığınızda suyunuzdaki şeker tadı azalmış olacaktır.

Bu aşamada içilebilir kıvama gelmiş olan su kefirini plastik bir süzgeçle süzün. Taneciklerini durulayıp bir sonraki su kefiri yapımında kullanmak üzere kenara alın.

Su kefiri mayalarını temiz bir şekerli suya koyup 1 ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu süre içinde kullanmazsanız kefir taneleri aktiflik özelliğini kaybeder ancak yine de kullanılabilirler. Aktifliği zayıflamış kefir tanesi kullanacaksanız şekerli suda canlandırma işlemini 24 saat arayla kez yapmanız gerekir. Bu süreçte kefir taneleri yeniden aktifleşecektir. Üçüncü fermantasyonda yukarıda belirttiğimiz aşamaları takip etmeniz sonucunda su kefiriniz içilebilecek kıvama gelir.

Su kefiri mayalarını kurutup saklamak isterseniz kağıt havluyla kuruladıktan sonra toz şekere gömmeniz gerekir. İçinde tanecikler olan toz şeker derin dondurucuda 5-6 ay kadar saklanabilir. Derin dondurucudan çıkardığınız tanecikleri kullanmadan önce çözdürüp ardından yine şekerli suya koyarak aktifleştirmeniz gerekir.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Ocak 2020, 14:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Su Kefiri




İlk defa görüyorum bunu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kefiri, nasıl, su kefiri, yapilisi, yapılır, şu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kefiri Mayalama Burce İçkiler İçecekler 0 30 Mayıs 2012 23:33