IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2010, 22:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Huzurlu'musunuz?




Huzurlu'musunuz?

Şu anda huzurlu muyum?.. sorusu, kendinize sık sık sorabileceğiniz bir soru olabilir. "Şu anda içimde neler oluyor?“ diye de sorabilirsiniz. İçinize bir bakın, aklınıza neler geliyor- zihniniz ne tür düşünceler üretiyor? Neler hissediyorsunuz? İçinizde içerlemenin, gönülsüzlüğün en ufak bir kırıntısı var mı? Eğer var i...se, onu hem zihinsel hem de duygusal düzeyde gözlemleyin. Zihniniz bu durumla ilgili nasıl düşünceler üretiyor? Sonra duygunuza bakın, bedeniniz bu düşüncelere hangi duygu ile tepki gösteriyor? Duyguyu hissedin. O hoş bir his mi, yoksa nahoş bir his mi?

Belki siz aldatıldınız, sömürüldünüz, belki meşgul olduğunuz faaliyet sıkıcı ve usandırıcıdır, belki size yakın olan biri sahtekardır, sinir bozucudur ya da bilinçsizdir, belki de kendi attığınız yanlış adım yüzünden üzülmekte ve içerlemektesinizdir, ama bütün bunlar konu dışıdır. Evet doğru okuyorsunuz, bütün bunların önemi yoktur! Geçerli bir nedeninizin olup olmaması, yani haklı olup olmamanız hiç fark etmez. Ortada olan gerçek, sizin şu anda olan bitenlere direnç göstermenizdir. Siz şimdi'yi yani şu an’ı bir hasım, bir düşman haline getirmektesiniz.

Sizin mutsuz olmanız, canınızı sıkar, ruhunuzu daraltır, yani içsel varlığınızı ve çevrenizdeki insanları rencide eder! Ayrıca olumsuz enerji ile yapılan herşey, zamanla daha fazla acıya, daha fazla mutsuzluğa neden olacaktır.

Olumsuzluk bulaşıcıdır, fiziksel bir hastalıktan daha kolay yayılır. Rezonans yasası yoluyla başkalarında yatan gizli olumsuzluğu harekete geçirir, su üstüne çıkarır ve besler. Bu nedenle karınız/kocanız/partneriniz ile münakaşalar, çekişmeler oluşabilir.

Peki ne yapmalı? Canınızı sıkmaya neden olan kişi ile konuşup, ne hissettiğinizi tam olarak ifade edebilirsiniz. Veya zihninizin etkilendiği bu durum karşısında, sahte bir benlik duygusunu güçlendirmekten başka bir amaca hizmet etmeyen bu olumsuzluğu bırakın. Bu tutumun boşuna olduğunu, size hiç bir yararı olmadığını görüp kabul etmek önemlidir. İçinizde olumsuzluklar yaratmakla, yapabileceğiniz olumlu bir şey yoktur. Herhangi bir problemi çözmekte size hizmet etmez. Aslında olumsuz tutumunuz sizi eli kolu bağlı, sıkışık bir halde tutar, doğal değişiminizi engeller.

Kendinizi gözlemleyin. Konuşurken, düşünürken, diğer insanların yaptıkları söyledikleri şeyler, çevreniz, yaşam durumunuz, hatta hava durumu hakkında yakınırken yakalamaya çalışın.

Yakınmak,... daima olan bitenleri kabul etmemektir! Siz yakındığınızda, olumsuzlukları üzerinize çekerek, kendinizi bir kurban yaparsınız.

Sıradan bir bilinçsizlik daima “şimdi’nin” yadsımasıyla bağlantılıdır. "Şimdi" hayatın akışında, “bu an” ve “her an” anlamına gelir.

Bazı insanlar daima başka bir yerde olmak isterler, onların burada ve şimdi' si, asla yeterli olmaz- kifayetsizdir. Sizin yaşamınızda da böyle bir durum söz konusu mu? Durumun böyle olup olmadığını gözlemleyin. Her nerede bulunuyorsanız, tamamen orada olun. Eğer burada ve şimdinizi katlanılmaz buluyorsanız ve o sizi mutsuz ediyorsa, üç seçeneğe sahipsiniz:

- ya o durumdan uzaklaşın,

- ya o durumu değiştirin

- ya da olan bitenleri kabullenin.

Eğer yaşamınızın sorumluluğunu üstlenmek istiyorsanız, bu üç seçenekten birini hemen şimdi seçmelisiniz. Sonra, daha fazla olumsuzlukları bir bahane yaratmadan kabul etmek durumundasınız!

Herhangi bir eylem, çoğunlukla eylemsizlikten daha iyidir, özellikle mutsuz bir duruma saplanıp kalmışsanız. Eğer yapılan eylem, kendisini bir hata olarak gösterecekse, en azından bir ders çıkarılır ve eylem yanlış da olsa tecrübeye dönüşür. Eğer saplanıp kalırsanız hiç bir şey öğrenemezsiniz!

Burada ve şimdinizi değiştirmek için yapabileceğiniz bir şey yoksa, ve ortadaki durumdan uzaklaşamıyorsanız, o halde tüm içsel dirençlerinizi bırakıp, burada ve şimdinizi bütünüyle kabul ediniz. O zaman mutsuzluk ve içerleme hissetmekten ve kendine acımaktan hoşlanan "sahte benlik" varlığını sürdüremez. Buna teslimiyet denir.

"Teslimiyet" bu anlamda bir zayıflık değildir, onun içinde büyük bir güç vardır. Sadece teslim olmuş bir insan, ruhsal güce sahiptir. Teslimiyet yoluyla, ortaya çıkan bir durumdan içsel olarak özgür olursunuz.

Teslimiyette içinde bulunduğunuz durumun, sizin bir çaba göstermenize gerek kalmadan, kendiliğinden değiştiğini izlemleyebilirsiniz.

Teslimiyet tutumu, er ya da geç etrafınızda olan bitenleri pozitif etkileyecektir!





Huzurlu'musunuz? - Eckardt Tolle



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Rüzgarda savruk, Başına buyruk ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
huzurlumusunuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Küçük ve huzurlu Rathenow Lcia Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Kasım 2014 03:10
10 Kasım huzurlu uyu Ata'm! Ruj Tebrikler & Kutlamalar 1 10 Kasım 2013 00:15
Huzurlu musunuz? N999 IF Ekstra 9 12 Şubat 2012 22:32